Εκδικάστηκε η αγωγή χρυσαυγιτών βουλευτών κατά του Σ. Ζαριανόπουλου

gregos

(Κείμενο: Ριζοσπάστης, 16/05/2015)

Εκδικάστηκε χτες η αγωγή για εξύβριση που κατέθεσαν βουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής κατά του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη. Μετά τη χτεσινή εκδίκαση, αναμένεται πλέον η απόφαση.

Η υπόθεση αφορούσε τη μήνυση και αγωγή για οικονομική αποζημίωση που είχαν καταθέσει τρεις βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης (Α. Γρέγος, Π. Ζησιμόπουλος και Α. Ματθαιόπουλος), επειδή στις 24/10/2012 ο Σ. Ζαριανόπουλος, ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη και της απαίτησης των χρυσαυγιτών να συμμετέχουν στον εορτασμό, δήλωσε ότι οι ναζιστές της εγκληματικής ΧΑ βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν καμιά θέση σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Με την αγωγή, ζητούν αποζημίωση 25.000 ευρώ ο καθένας «για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί», καθώς, όπως ισχυρίζονται, θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή τους…

Η αγωγή συζητήθηκε αρχικά στις 18/10/2013 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο λίγους μήνες μετά, λόγω αναρμοδιότητας, παρέπεμψε την υπόθεση σε άλλο δικαστήριο.

Σε ό,τι αφορά τη μήνυση που έχουν καταθέσει, οι χρυσαυγίτες απαιτούν τη δίωξη του Σ. Ζαριανόπουλου για τα ποινικά αδικήματα της «εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής και της διατάραξης κοινής ειρήνης διά της διεγέρσεως των πολιτών σε βιαιοπραγίες και σε αμοιβαία διχόνοια». Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για «εξύβριση κατά συρροή», όμως ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.