Έπεσαν οι μετανοημένες μάσκες της ναζιστικής συμμορίας

kazantzoglouΟ Καζαντζόγλου, κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, κάνει κωλοδάκτυλο προς την οικογένεια του θύματος. Η έκρηξη δεν άργησε να ακολουθήσει.

Η συνύπαρξη των δικών της Χρυσής Αυγής και της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στις φυλακές Κορυδαλλού οδήγησε σήμερα σε ένα επεισόδιο που είχε σχεδόν προαναγγελθεί. Την ώρα διεξαγωγής της δίκης και ενώ η διευθύνουσα τη συζήτηση κα Λεπενιώτη διάβαζε τον καταλογο των κατηγορουμένων, κατηγορούμενοι της δίκης της ΣΠΦ οι οποίοι οδηγούνταν στην διπλανή αίθουσα φώναξαν συνθήματα, κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα από τη διπλανή πόρτα και πέταξαν δύο πλαστικά μπουκάλια.

spfΗ στιγμή της μεταγωγής των κατηγορούμενων της ΣΠΦ και της εκσφενδόνισης δύο πλαστικών μπουκαλιών.

Το περιστατικό αυτό, που διήρκησε περί τα 10 δευτερόλεπτα, έδωσε την αφορμή στους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους να στήσουν ένα σκηνικό έντασης μέσα στο δικαστήριο, απευθυνόμενοι με απειλητικές φράσεις προς το κοινό στο οποίο βρισκόταν και η οικογένεια Φύσσα, αλλά και προς τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. Ήταν εκείνη τη στιγμή που η οικογένεια Φύσσα, και ιδίως η μητέρα και ο πατέρας του, ξέσπασαν τόσο κατά των κατηγορουμένων όσο και κατά των αστυνομικών: “Τον Παύλο δεν τον προστατέψατε, μόνον αυτούς ξέρετε να προστατεύετε”, φώναζαν συγγενείς και φίλοι του Φύσσα.

Το σημερινό περιστατικό ήταν αρκετό για να πέσει το προσωπείο του “νόμιμου πολιτικού κόμματος”: η πιο ενδεικτική φιγούρα ήταν αυτή του πρώην βουλευτή Κουκούτση που στράφηκε αρχικά προς τα έξω φωνάζοντας “Θα σας λιώσουμε αρχίδια”, στη συνέχεια απευθύνθηκε στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής φωνάζοντας “Αρχίδια έρχεται η ώρα σας” και συνέχισε με ύβρεις κατά της μουσουλμάνας διερμηνέως της αραβικής γλώσσας που κάθεται πίσω από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής. Θυμίζουμε ότι τόσο ο Κουκούτσης όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές έχουν ζητήσει αντικατάσταση ή άρση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί, με βασικό ισχυρισμό την τέλεση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Οι “βουλευτές” της Χρυσής Αυγής θα πρέπει ωστόσο να αποφασίσουν αν επιθυμούν να είναι καθώς πρέπει κοινοβουλευτικοί παράγοντες ή νεοναζί τραμπούκοι του δρόμου. Η συμπεριφορά του Κουκούτση σήμερα παρέπεμπε ευθέως στο δεύτερο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης των ονομάτων των κατηγορουμένων, αποχώρησαν είς ένδειξη διαμαρτυρίας. Πριν από αυτό, αποπειράθηκαν να στοχοποιήσουν τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, επιχειρώντας να λογοκρίνουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους. Ωστόσο, οι απειλές προς την οικογένεια Φύσσα όχι μόνον από κατηγορούμενους αλλά και από συνηγόρους (οι φωτογραφίες από το σημερινό επεισόδιο στη δίκη είναι ενδεικτικές) δείχνουν ότι κάποιοι εξ αυτών συμμετέχουν στη δίκη όχι μόνον με την δικηγορική, αλλά και με την πολιτική τους ιδιότητα.

mixalolies

Το γένος Μιχαλολιάκου επί το έργον.

Κατόπιν τούτων, το δικαστήριο διέκοψε για τις 4 του Ιούνη.

6 thoughts on “Έπεσαν οι μετανοημένες μάσκες της ναζιστικής συμμορίας

  1. Pingback: Επεισοδιακή διακοπή στη δίκη της Χ.Α. - Τραμπουκισμός στην οικογένεια Φύσσα από τους χρυσαυγίτες | theCITIZEN.gr

  2. Pingback: Βαθύ Κόκκινο | Έπεσαν οι μετανοημένες μάσκες της ναζιστικής συμμορίας

  3. Καλή η προσπάθεια στοχοποίησης δείχνει πολύ απόγνωση από τον κύριο κατι…Γιάννη και τους συνοδοιπόρους του που στήσανε το σκηνικό με τους πυρήνες υπάρχουν στοιχεία για αυτούς που τους συντόνιζαν από μέσα δυστυχώς γι αυτούς πράγματι οι μάσκες

  4. Pingback: Η Δίκη –

  5. Pingback: Γιατί μαυρίζω τη Χρυσή Αυγή - Κατιούσα

  6. Pingback: Γιατί μαυρίζω τη Χρυσή Αυγή – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.