Λεκτικό επεισόδιο Αρβανίτη με συνήγορο του Μιχαλολιάκου στη δίκη της Χρυσής Αυγής

xa_902_grΣτην σημερινή δικάσιμο, οι κατηγορούμενοι πρώην και νυν βουλευτές της ΧΑ υπέβαλαν αιτήματα για ανάκληση περιοριστικών όρων. Οι Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, ζήτησαν αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου του κατ´ οίκον περιορισμού, ενώ ο Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ομιλιών σε άλλες κομματικές δραστηριότητες εκτός Βουλής. «Είμαι μισός βουλευτής» δήλωσε ο Αρβανίτης.

Αφού όμως ο Αρβανίτης ανέπτυξε αυτοπροσώπως το αίτημα της αντικατάστασης/κατάργησης των περιοριστικών όρων που του έχουν τεθεί, ο συνήγορος του “Αρχηγού” της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου Γ. Παγορόπουλος στράφηκε κατά της διευθύνουσας τη συζήτηση κυρίας Λεπενιώτη, κατηγορώντας την ότι δεν έχει τον έλεγχο της διαδικασίας, ότι “ο καθένας πετάγεται” χωρίς να λάβει σύννομα τον λόγο και ότι οι τοποθετήσεις των κατηγορουμένων θα πρέπει να γίνονται κατά τη σειρά του κατηγορητηρίου. Εκείνη τη στιγμή ο Αρβανίτης στράφηκε με πολύ έντονο ύφος προς τον συνήγορο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής (ο οποίος σημειωτέον εκπροσωπείται αποκλειστικά από τους Τάκη Μιχαλόλια και Γιάννη Παγορόπουλο) και του φώναξε: “Τι πετάγεστε εσείς; Έχετε περιοριστικό όρο κύριε; Γιατί μιλάτε έτσι;”.

Το γεγονός ξένισε το ακροατήριο και ιδίως τους δημοσιογράφους, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν είναι δυνατόν ο Αρβανίτης να μη γνώριζε τον συνήγορο του Μιχαλολιάκου. Αλλά, και για όσους θεώρησαν ότι ο Αρβανίτης αγνοούσε ότι στρεφόταν κατά του δικηγόρου του “Αρχηγού”, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι η νομική γραμμή που θα χαράξει ο κάθε κατηγορούμενος βουλευτής είναι διακριτή, ιδίως όσοι θεωρούν ότι διαχωρίζοντας τη θέση τους μπορούν να αποφύγουν την καταδίκη για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Δεν περνάει εξάλλου απαρατήρητη η παρουσία στο ακροατήριο των Ζησιμόπουλου, Κουκούτση, Αρβανίτη (και βεβαίως του Μπούκουρα), που επιλέγουν έτσι να διαχωρίσουν έμπρακτα τη θέση τους από τη γραμμή αποχής απ’ τη δίκη που έχει αποφασίσει ο ίδιος ο “Αρχηγός”.

Αίτημα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υπέβαλε τέλος και ο βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, επικαλούμενος ότι μετέχει σε ειδική επιτροπή της Βουλής και πρέπει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.