Αντικομμουνιστικός χρυσαυγίτικος οχετός κατά του ΚΚΕ και νέες απειλές κατά του ΠΑΜΕ

vice10_dikhΟι απειλές του Λαγού στην Κανέλλη μέσα στη Βουλή δεν αποτελούν κάποιο μεμονωμένο περιστατικό ούτε κάποια λεκτική “υπερβολή” του σωματοφύλακα του Μιχαλολιάκου. Καμία από τις ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής δεν είναι “ατομική πρωτοβουλία”.

Τις τελευταίες βδομάδες, η Χρυσή Αυγή έχει εξαπολύσει έναν αντικομμουνιστικό οχετό που φυσιολογική του συνέχεια είναι οι τραμπουκισμοί μέσα και έξω από τη Βουλή. Αιτία του τελευταίου γύρου των απειλών είναι οι πρωτοβουλίες του Κομμουνιστικού Κόμματος όσον αφορά τη δίκη των νεοναζί, η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής και οι δημόσιες παρεμβάσεις που τη συνόδευσαν.

Ως απάντηση στις τοποθετήσεις αυτές, η Χρυσή Αυγή αφιέρωσε μια ολόκληρη εκπομπή εναντια στο ΚΚΕ στις 21 Απρίλη με τους τρεις υπόδικους βουλευτές της Λαγό, Παναγιώταρο και Μίχο να χυδαιολογούν, να υιοθετούν όλη την επιχειρηματολογία των εργοδοτών (για “τα κλειστά εργοστάσια λόγω των απεργιών του ΠΑΜΕ”) και να απειλούν μέλη και στελέχη του κόμματος (από το 20:00 και μετά ο αντικομμουνιστικός οχετός είναι στην κυριολεξία non-stop). Σημειώνουμε εδώ ότι σε κάποιο σημείο της εκπομπής (30:50), ο Παναγιώταρος και ο Λαγός επαναλαμβάνουν την απειλή ότι “το ΠΑΜΕ τελειώνει, θα τελειώσει στο Πέραμα”: “όχι βέβαια με ρόπαλα” αλλά με την “πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής”.

Μάλιστα στη συνέχεια, ο Λαγός λέει επί λέξει: “εμείς είχαμε πει ότι θα φερουμε κάποια πλοία, το είχαμε υποσχεθεί και θα το κάναμε”, ομολογώντας έτσι ότι η δημιουργία του κίτρινου σωματείου της Χρυσής Αυγής που ήταν και η αφορμή της επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ την 12/09/2013 έγινε σε συνεννόηση και συμφωνία με εφοπλιστικά και εργοδοτικά συμφέροντα.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίες ούτε οι απειλές στην Κανέλλη μέσα στη Βουλή ούτε η επίθεση στα γραφεία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας που έλαβε χώρα την 07/05/2015.

Στην καταγγελία του το Συνδικάτο σημειώνει:

«Ξημερώματα της 7ης Μαΐου 2015, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εξ αναβολής δίκη των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια των συμφερόντων που έχουν βάλει στο μάτι το Λιμάνι του Πειραιά, το δουλεμπορικό της Χρυσής Αυγής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, άπλωσαν το χέρι τους στο Παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου στο Πέραμα. Σκίζοντας αφίσες και ανακοινώσεις του Συνδικάτου, πέταξαν τρικάκια μόνο μπροστά στην πόρτα του Παραρτήματος του Συνδικάτου.

Όπως πάντα, μέσα στη νύχτα προκαλούν τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αναλαμβάνουν δράση τώρα που η κυβέρνηση προχωράει την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού και δεν θέλει τους εργάτες οργανωμένους να της χαλάνε τη σούπα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να απομονώνουν τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές.

Δεν ξεχνάμε ποιοι είναι, ποιος είναι ο ρόλος τους στην υπηρεσία του κεφαλαίου και αυτών που τους ταΐζουν».

Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο όξυνσης της έντασης από πλευράς της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, σε απάντηση στις δημόσιες τοποθετήσεις και την παρουσία και μέσα στο ακροατήριο της δίκης από την πλευρά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Ας τα έχουν αυτά υπόψιν τους όσες και όσοι δυσκολεύονται να καταδικάσουν άμεσα και κατηγορηματικά τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής, θεωρώντας τους “μεμονωμένα περιστατικά” ή εντάσεις “της στιγμής”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.