Εκδήλωση στο Βερολίνο: Οι δίκες των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και του NSU

ekdhlwsh_nsu_panelΤην Παρασκευή 24/4/2015 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Βερολίνο με πρωτοβουλία του NSU-watch και άλλων οργανώσεων για τις δίκες των νεοναζί δολοφόνων σε Ελλάδα και Γερμανία. Ομιλητές ήταν δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ (Θανάσης Καμπαγιάννης) και του NSU (Alexander Hoffmann) και τη συζήτηση συντόνισε η Annika Eckel. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με παρόντα πάνω από 150 άτομα. Κατά τη συζήτηση, γίνανε πολλες ερωτησεις για τη δίκη στην Ελλάδα, την γενικότερη κατάσταση, τον ρατσισμό, κλπ, ενώ συμμετείχαν και άτομα της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνο, ιδίως νεότεροι μετανάστες.

ekdhlwsh_nsuTην επόμενη μέρα, Σάββατο 25/4/2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στις δίκες της Χρυσης Αυγης και του NSU. Στη συνάντηση μιλήσαμε με τον δικηγόρο Yavuz Selim Narin, που παρίσταται στη δίκη για λογαριασμό της συζύγου και των παιδιών του Θόδωρου Βουλγαρίδη.

yavuz_nsuΟ Yavuz είναι Γερμανός τουρκικής καταγωγής και επιδιώκει να αναδείξει, κατόπιν εντολής της οικογένειας, την ανοχή που επέδειξαν οι γερμανικές αρχές στη ρατσιστική βία και την αδυναμία τους να συλλάβουν τους νεοναζί του NSU που κάνανε τις δολοφονίες. Η συνάντηση των δικηγόρων (Alexander Hoffmann, Yavuz Selim Narin, Θανάσης Καμπαγιάννης) έγινε στα γραφεία του αντιφασιστικού αρχείου APABIZ, όπου ανταλλάξαμε εμπειρίες σχετικά με τις δύο δίκες.

dikhgoroi_berlinΤις επόμενες μέρες, θα αναρτήσουμε βίντεο με την ενημέρωση που μας έκανε για την υπόθεση NSU και ιδιαίτερα την δολοφονία του Θόδωρου Βουλγαρίδη ο Yavuz Selim Narin.

————————–

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.