Θανάσης Καμπαγιάννης: Κομμάτι του “συστήματος Μπαλτάκου” η Χρυσή Αυγή

kampagiannis(Κείμενο: Στο Κόκκινο, 19/4/2015)

Στην εγκληματική, δολοφονική δράση της «Χρυσής Αυγής» και στους ανοιχτούς διαύλους «επικοινωνίας και«συνεννόησης» ανάμεσα σε αυτήν και το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο. Ο κ. Καμπαγιάννης συμμετέχει στην Πολιτική Αγωγή της δίκης που αρχίζει τη Δευτέρα, στον Κορυδαλλό, με κατηγορούμενα 69 στελέχη της «ΧΑ».

Ακούστε εδώ:

 

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθεται, μεταξύ άλλων, η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της «ΧΑ». Ο κ. Καμπαγιάννης γνωστοποίησε ότι ο ίδιος, όπως κι οι άλλοι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, θα συμμετάσχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις της Δευτέρας. Συγκεκριμένα θα σπεύσουν στην πορεία που θα γίνει από το γήπεδο της Προοδευτικής (ώρα συνάντησης, 8πμ) έως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα αρχίσει η δίκη.

«Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε», είπε ο κ. Καμπαγιάννης που μίλησε μεταξύ άλλων για την ανοχή με την οποία, όπως είπε, περιέβαλε για μεγάλο χρονικό διάστημα το επίσημο κράτος τη «ΧΑ». Ο δικηγόρος υπενθύμισε την «αλυσίδα» των πυκνών «κατορθωμάτων» της «ΧΑ», που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (τραμπουκισμοί εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επιδρομή στον Μελιγαλά, κλπ) και αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης και τους λόγους, για τους οποίους για πολύ καιρό απολάμβανε την ανοχή της πολιτικής – κρατικής εξουσίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο  Καμπαγιάννης είπε ότι η διαδικασία δίωξης των στελεχών της «ΧΑ» δεν δημιουργεί «νομολογειακό προηγούμενο» το οποίο θα μπορούσε κάποια στιγμή να αξιοποιήσει μια ενδεχόμενη, μελλοντική  αυταρχική κυβέρνηση εναντίον της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων. Πρόσθεσε δε ότι οι «Χρυσαυγίτες» διώκονται για απτά, αναμφισβήτητα εγκλήματα κι όχι για τις ιδέες τους, έστω κι αν αυτές κυοφόρησαν την εγκληματική πρακτική. «Η Χρυσή Αυγή δεν διώκεται επειδή ένας δικός της παλληκαράς σκότωσε την κοπέλα του», ανέφερε ως παράδειγμα. Διώκεται όμως για εγκλήματα που σχεδιάστηκαν, εγκρίθηκαν και εκτελέστηκαν κατ’ εφαρμογή των ρατσιστικών και ναζιστικών ιδεών της, πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.