Συνέντευξη Τύπου της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» για τη δίκη της Χρυσής Αυγής (VIDEO)

?????????????????????????????????????(Κείμενο: 902.gr, 16/4/2015)

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η πολιτική αγωγή του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής» παραχώρησε την Πέμπτη το μεσημέρι η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», ενόψει της έναρξης της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, στις 20 Απρίλη.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν οι δικηγόροι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», Άγγελος Βρεττός, Θοδωρής Θεοδωρόπουλος και Τάκης Σαπουτζάκης, καθώς και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και θύμα της Χρυσής Αυγής στην επίθεση στο Πέραμα, και ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, που έχει προσκληθεί από την πολιτική αγωγή ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.

Στη συνέντευξη τονίστηκε ότι η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις και νομικά μέσω των δικηγόρων της, ως πολιτική αγωγή των μελών του ΚΚΕ που δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ώστε να τιμωρηθούν, όχι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων, αλλά και η ηγεσία της συγκεκριμένης εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης.

Από τους ομιλητές, αναδείχθηκε ότι από το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής απορρέει η εγκληματική της δράση και ότι τόσο ιστορικά όσο και πρακτικά σήμερα συνεχίζει να αποδεικνύεται ότι ο ναζισμός είναι σύμφυτος με την εγκληματική δράση. Γι’ αυτό εξάλλου και στη συγκεκριμένη δίκη της Χρυσής Αυγής θα παρουσιαστούν αδιάσειστα στοιχεία για εγκληματικές πράξεις πρωτοφανείς σε αγριότητα, που διαπράχτηκαν όχι ως ατομική εκτροπή κάποιων, αλλά στα πλαίσια μιας δράσης συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγημένης από την ηγεσία της οργάνωσης.

Ακόμα παρουσιάστηκαν στοιχεία για την προσχεδιασμένη, οργανωμένη από τάγματα εφόδου επίθεση στο Πέραμα, εναντίον μελών του ΚΚΕ, πρωτοπόρων συνδικαλιστών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με στόχο τη φυσική τους εξόντωση και αναδείχτηκαν πλευρές της υπόθεσης για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με εργοδοτικά επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για την προσπάθεια αποστείρωσης του πολιτικού χαρακτήρα της δίκης, αλλά και για τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για το κλίμα που δημιουργείται ενόψει της δίκης.

Ξεκαθαρίστηκε πάντως ότι η αντιμετώπιση του φασισμού – ναζισμού, που εκφράζεται κυρίως από τη Χρυσή Αυγή, είναι υπόθεση του ίδιου του λαού και ότι έχει σημασία να υπάρχει ισχυρή και στη δίκη η παρουσία και η φωνή του λαϊκού κινήματος.

Η ομάδα των δικηγόρων της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» που θα παραστούν ως πολιτική αγωγή για την υπόθεση του Περάματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι: Άγγελος Βρεττός, Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Τάκης Σαπουτζάκης, Ελένη Ζαφειρίου, Αντώνης Αντανασιώτης, Μάνος Μαλαγάρης και Χάρης Στρατής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.