Οι Χρυσαυγίτες φέρνουν ως “αλληλέγγυο” τον θαυμαστή του Χίτλερ και γιο αξιωματικού της Βέρμαχτ Udo Voigt

Αν πιστέψει κανείς τα χρυσαυγίτικα παραληρήματα, υποτίθεται πως με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής θα εκδηλωθεί κάποιο “διεθνές κύμα συμπαράστασης” προς τους κατηγορούμενους νεοναζί. Παρ’ όλες όμως τις φρενήρεις προσπάθειες που έχει καταβάλει, η Χρυσή Αυγή έχει απομείνει με έναν μονάχα “υψηλόβαθμο” συμπαραστάτη: τον ηγέτη του ναζιστικού γερμανικού κόμματος NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands) Udo Voigt, που είναι αυτή την περίοδο εκλεγμένος ευρωβουλευτής. Η αποτυχία του Nick Griffin να επανεκλεγεί στον Ευρωκοινοβούλιο στέρησε από τη Χρυσή Αυγή έναν πολύτιμο σύμμαχο. Δυσάρεστο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι ότι σε μια περίοδο “αντιγερμανικής” ρητορικής, μέσω της οποίας η Χρυση Αυγή επιχειρεί μάλιστα να ξεπλυθεί (συμμετέχοντας στην “εθνική προσπάθεια”), ο μόνος “αλληλέγγυος” στους Έλληνες νεοναζί είναι ο γερμανός ηγέτης των ομοϊδεατών τους.

Ο Voigt είναι γιος αξιωματικού της Βέρμαχτ. Εργάστηκε στο γερμανικό στρατό και στο ΝΑΤΟ, πριν γίνει ηγέτης του NPD από το 1996 μέχρι το 2011. Εχει χαρακτηρίσει τον Χίτλερ ως έναν “μεγάλο πολιτικό” και μετράει ήδη καταδίκες σε βάρος του για παραβίαση της γερμανικής αντιρατσιστικής νομοθεσίας. Στελέχη του NPD είχαν κρυφές διασυνδέσεις και βοήθησαν ποικιλοτρόπως τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση NSU που δολοφόνησε 8 Τούρκους και 1 Έλληνα, τον Θόδωρο Βουλγαρίδη, καθ’ όλη τη δεκαετία του 2000.

Παραθέτουμε παρακάτω βίντεο όπως τα προβάλλει η ίδια η Χρυση Αυγή, από προηγούμενες επισκέψεις του Voigt.

Ο ευρωβουλευτής Udo Voigt για τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής:

Δηλώσεις συμπαράστασης από τον Udo Voigt έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού:

3 thoughts on “Οι Χρυσαυγίτες φέρνουν ως “αλληλέγγυο” τον θαυμαστή του Χίτλερ και γιο αξιωματικού της Βέρμαχτ Udo Voigt

  1. Pingback: Οι Ευρωπαίοι συμπαραστάτες της ΧΑ (2): Mario Borghezio – νεοφασίστας, ποινικός και λάτρης των… UFO! | JailGoldenDawn

  2. Pingback: Εκδήλωση στο Βερολίνο: Οι δίκες των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και του NSU | JailGoldenDawn

  3. Pingback: Udo Voigt: o Γερμανός «Φύρερ» στη δίκη της Χρυσής Αυγής | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.