Οι Χρυσαυγίτες ονειρεύονται αναβολή της δίκης επ’ αόριστον

Οι Χρυσαυγίτες, αν και δεν κάνανε καμία νομική ενέργεια για τη μη διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού (δηλαδή βαθιά μέσα στην ασφάλεια του κράτους), ελπίζουν τώρα ότι θα υπάρξει αναβολή της δίκης… επ’ αόριστον. Ενδεικτικός ο διάλογος στην τελευταία διαδικτυακή τους εκπομπή.

Κάθε σχεδιασμός που συνδέει την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης από τις φυλακές του Κορυδαλλού στο Εφετείο με οποιαδήποτε “αναβολή επ’ αόριστον” εξυπηρετεί τα συμφέροντα των νεοναζιστών. Γι’ αυτό το λόγο, επαναλαμβάνουμε τα όσα έχουμε γράψει:

“Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξαρτήσει την “προετοιμασία μιας εναλλακτικής λύσης” από το αίτημα για τη μη-διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο: το αίτημα είναι πασίγνωστο και διατυπωμένο, θα επαναληφθεί δε και στο ακροατήριο. Όπως επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβολής της έναρξης εκδίκασης της υπόθεσης εν όσω προετοιμάζεται και ολοκληρώνεται η όποια “εναλλακτική λύση” από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης, που δεν μπορεί βέβαια να είναι άλλη από κάποιον χώρο στο Εφετείο της Αθήνας.

Η δίκη θα πρέπει να διεξαχθεί στα δικαστήρια και όχι στις φυλακές, εν προκειμένω στις φυλακές Κορυδαλλού. Αλλά, για τον σκοπό αυτό, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την πολιτική αγωγή και, είμαστε βέβαιοι, και από το αντιφασιστικό κίνημα και τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία που κινητοποιείται για την καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.