Ερώτηση Κασιδιάρη για off-shore: Για δες ποιος… ρωτάει

Kasidiaris5(Κείμενο: Κώστας Ζαφειρόπουλος, ΕφΣυν, 4/4/2015)

«Ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ είναι κατ’ αρχήν εξαιρετικά δύσκολος, δεδομένου πως η Ελβετία θεωρεί ότι με παράνομο τρόπο έφυγαν αυτά τα στοιχεία από τη συγκεκριμένη τράπεζα και αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία», υπογράμμισε χθες στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης. Ταυτόχρονα τόνισε πως έχει δώσει εντολή για επίσπευση των ελέγχων στις λίστες (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου κ.α.), καθώς διαπιστώνει πως προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Επιπλέον, ο Π. Νικολούδης ανακοίνωσε πως από τις 766 offshore έχουν ελεγχθεί οι… 72 και είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε άλλες 365 εταιρείες. Αναφερόμενος στον έλεγχο που διεξάγεται για τον Σάμπι Μιωνή και τον Σταύρο Παπασταύρου (συνεργάτη τού τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά), για τους οποίους έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία ελέγχου από το 2012, καθώς βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ για λογαριασμό με 5,5 εκατ. δολάρια, ο Π. Νικολούδης ανέφερε πως ο έλεγχος διεξάγεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ: «Εδωσα πολύ πρόσφατα εντολή να συντομευτεί ο έλεγχος».

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι τα συγκεκριμένα, γνωστά -λίγο έως πολύ- στοιχεία δόθηκαν ως απάντηση του υπουργού στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη, που… κόπτεται για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, ξεχνώντας τα του οίκου της ίδιας της ναζιστικής οργάνωσης.

Μια καλή ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό θα ήταν τι γίνεται με τον έλεγχο των offshore του οικονομικού υπευθύνου της εγκληματικής οργάνωσης και προσωπικού λογιστή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Βλαχόπουλου.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΣΔΟΕ (βλ. «Οι offshore και η Χρυσή Αυγή», «Eφ.Συν.», 20/11/2014), ο Βλαχόπουλος, που -εκτός των άλλων- είναι εκδότης της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής «Εμπρός», διατηρεί δύο ασφαλιστικές εταιρείες, την «Εξέλιξη ΕΠΕ» και την «Κίνηση Sub Agent ΕΠΕ», με τις φερόμενες ως έδρες τους να είναι ανύπαρκτες και με συμμετοχή στα κεφάλαιά τους δύο κυπριακών offshore εταιρειών, της Palmsun Holdings Ltd και της Stormia Investments Ltd, οι οποίες υποτίθεται ότι είναι εγκατεστημένες και στην Ελλάδα, αλλά διαπιστώθηκαν «ανύπαρκτες κατά τον έλεγχο»!

Οι δύο εταιρείες είναι «συμφερόντων» Βλαχόπουλου με παρένθετο πρόσωπο τη σύζυγό του, Αγγελική Γεννατά, υποψήφια με τον συνδυασμό Κασιδιάρη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

—————————————-

Διαβάστε ακόμα: Οι κυπριακές off-shore της Χρυσής Αυγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.