Παρέμβαση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας για ζητήματα της δίκης της Χρυσής Αυγής

?????????????????????????????????????[Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση από τον ιστότοπο 902.gr για την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα, 27/03/2015, συνήγοροι των μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής].

Παρέμβαση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισ. Ντογιάκο έκαναν σήμερα Παρασκευή δικηγόροι της πολιτικής αγωγής για ζητήματα που αφορούν τη δίκη της Χρυσής Αυγής, η έναρξη της οποίας είναι προγραμματισμένη για τις 20 Απρίλη, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην παρέμβασή τους, οι δικηγόροι σημειώνουν ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά και υπόνοιες για προσπάθεια αποστείρωσης από τον πολιτικό χαρακτήρα της ναζιστικής εγκληματικής βίας, καθώς ενώ βουλευτές και προσωπικότητες από όλα τα κόμματα είχαν καταθέσει στην αρχή της υπόθεσης στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια στις ειδικές ανακρίτριες, εντούτοις στη δίκη δεν κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει ως μάρτυρας κανένας από αυτούς.

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το θέμα, ωστόσο από την πλευρά της εισαγγελικής αρχής εκφράστηκε επιμονή στην επιλογή να μην κληθούν πολιτικά πρόσωπα.

Ακόμα, οι δικηγόροι έθεσαν και το ζήτημα της αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης, μετά τις διαμαρτυρίες που εκφράζονται από το Δήμο Κορυδαλλού και φορείς της περιοχής. Η εισαγγελία εξήγησε ότι είναι κλειστός ο χώρος του Εφετείου Αθηνών (ο οποίος θα αποτελούσε εναλλακτικό χώρο για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής) με άλλες μεγάλες δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ επικαλέστηκε και πρόσθετους τεχνικούς λόγους.

One thought on “Παρέμβαση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας για ζητήματα της δίκης της Χρυσής Αυγής

  1. Pingback: Καμία αναβολή, καμία καθυστέρηση της δίκης | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.