Ήρθε η ώρα να μιλήσουν τα θύματα της φασιστικής βίας: οι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής

¡»«Õ¡ - ”’Õ¡’À…¡ √…¡ ‘œÕ ≈Õ¡ ◊—œÕœ ¡–œ ‘«Õ ƒœÀœ÷œÕ…¡ ‘œ’ –. ÷’””¡(EUROKINISSI/‘¡‘…¡Õ¡ ÖœÀ¡—«)131 μάρτυρες περιλαμβάνονται στον κατάλογο μαρτύρων που συνέταξε ο Εισαγγελέας για την επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής. Κατά σειρά προτεραιότητας θα εξεταστούν οι μάρτυρες σχετικά με:

Μάρτυρες καλούνται ακόμα και θα εξεταστούν στη συνέχεια για:

Επίσης στα πλαίσια της εξέτασης μαρτύρων για τη συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης, καλούνται μάρτυρες για επιθέσεις:

Καλούνται επίσης δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι πόλεων στις οποίες σημειώθηκαν επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως Αθηναίων, Νίκαιας, Κορίνθου, Νεμέας, Ευρώτα Λακωνίας, Οιχαλίας (για τον Μελιγαλά), Ραφήνας (για το πανηγύρι), κλπ. Εκτός άλλων, καλούνται τέλος και οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες που διατέλεσαν στο παρελθόν μέλη της Χρυσής Αυγής και κατεθεσαν κατά την ανάκριση.

3 thoughts on “Ήρθε η ώρα να μιλήσουν τα θύματα της φασιστικής βίας: οι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής

  1. Μια απορία: η υπόθεση του πογκρόμ του Μαΐου του 2011 συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία; Αν όχι (όπως καταλαβαίνω), γιατί συμβαίνει αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση και καλή επιτυχία στο έργο της πολιτικής αγωγής.

    • Ένα ενδιαφέρον και καλό νέο: η μυνητήρια αναφορά και τα σχετικά έγγραφα για το πογκρόμ έχουν περιληφθεί στη λίστα με τα αναγνωστέα έγγραφα της επικείμενης δίκης υπό τον τίτλο “Ρατσιστικό πογκρόμ”. Ειναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο ομολογείται ρητά από τις δικαστικές αρχές. Εκκρεμεί βέβαια η δικογραφία που έχει σχηματιστεί και μένει ακόμα κολλημένη. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια καλή εξέλιξη.

  2. Pingback: Η δίκη, οι μάρτυρες και οι δημοσιογράφοι | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.