Διορθωτική επιστολή της πολιτικής αγωγής στην Αυγή: “Κάθετη αντίθεση στις πρωτοβουλίες Κωνσταντοπούλου”

dikigoroi_kata_xa_2Δημοσιεύεται σήμερα στην Αυγή επιστολή δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στην επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής, με αφορμή δημοσίευμα στην Κυριακάτικη Αυγή με τίτλο: “Οι πρωτοβουλίες της προέδρου της Βουλής και οι επικρίσεις”. Η επιστολή έχει ως εξής:

“Σε άρθρο του Κώστα Πουλακίδα στην Κυριακάτικη “Αυγή” (8 Μάρτη 2015) σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου (“Οι πρωτοβουλίες της προέδρου της Βουλής και οι επικρίσεις”, σελίδα 11), γίνεται ονομαστική αναφορά στους υπογράφοντες συνηγόρους της πολιτικής αγωγής κατά την επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τρόπο που ο ανυποψίαστος αναγνώστης να υποθέτει κάποιου τύπου σύμπλευση ή συμφωνία μας με τα λεγόμενα της προέδρου. Ας το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής: η διαφωνία μας με τις αναφορές της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τόσο κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όσο και κατά τη συνέντευξή της, δεν θα μπορούσε να είναι πιο κάθετη και πιο κατηγορηματική.

Τη διαφωνία μας αυτή θα έπρεπε να τη γνωρίζει ο συντάκτης του άρθρου, τόσο γενικότερα μέσω των δημόσιων παρεμβάσεών μας όσο και ειδικότερα μέσω της συμμετοχής μας σε συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ την Πέμπτη 5 Μάρτη, με αφορμή τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται για τις 21 του μήνα. Μπορεί η “Αυγή” να μην κατόρθωσε να καλύψει τη συνέντευξη, παρ’ όλα αυτά την επομένη η “Εφημερίδα των Συντακτών” αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα, στην οποία περιγράφεται αναλυτικά η τοποθέτηση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής σχετικά με τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου (βλ. το άρθρο των Γιάννη Μπασκάκη και Δημήτρη Αγγελίδη, “Καρφιά ΚΕΕΡΦΑ για τη δίκη της Χ.Α.”, 6.3.2015).

Αντ’ αυτού, στο άρθρο της “Αυγής” γίνεται αναφορά στο γραπτό και δημόσιο αίτημά μας να μη διεξαχθεί η δίκη στον Κορυδαλλό, σε συνθήκες δηλαδή μειωμένης δημοσιότητας και προσβασιμότητας, αλλά στο Εφετείο, με αναφορά στη φράση μας “οι αρχές δεν εγκαταλείπονται από το ότι οι συνήγοροι αλλάζουν έδρανα”. Επιμένουμε μέχρι κεραίας στη δήλωση αυτή. Δεν αλλάζουμε αρχές και δεν σκοπεύουμε να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε παρατυπία κατά τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής: θύματα υπάρχουν στην υπόθεση αυτή και είναι η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, οι Αιγύπτιοι ψαράδες και οι κομμουνιστές συνδικαλιστές. Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε εξέλιξη που θα δώσει λαβή στους θύτες να υποδυθούν τους “παράνομα διωκόμενους”.

Αυτή όμως η δήλωση δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε, ηθελημένα ή αθέλητα, συνήγοροι των νεοναζί. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, αλλά μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που φόρεσε τον μανδύα του κόμματος για να διευκολύνει την εκ μέρους της τέλεση εγκληματικών πράξεων. Η απονομιμοποίησή της δεν θα κριθεί μέσα στις δικαστικές αίθουσες, όσο σημαντική και αν θα είναι η ετυμηγορία του δικαστηρίου, αλλά έξω από αυτές. Καλούμε κάθε φορέα, από τη Βουλή μέχρι τον τελευταίο εξωραϊστικό σύλλογο, να απομονώσει εδώ και τώρα το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα, πολύ πριν η οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση καταστεί αμετάκλητη. Αυτός είναι και ο λόγος που διαφωνούμε κάθετα με τις πρωτοβουλίες Κωνσταντοπούλου, που επανανομιμοποιούν τη Χρυσή Αυγή και στην κυριολεξία παίζουν με τη φωτιά, με ορατό τον κίνδυνο να έχουν αντίκτυπο ακόμα και στην ίδια την εκδίκαση της υπόθεσης.

Και παρ’ ότι κανείς από τους υπογράφοντες δεν είναι μέλος ή ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουμε ότι στην τοποθέτηση αυτή έχουμε μαζί μας το συντριπτικό ποσοστό των μελών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς και ολόκληρης της δημοκρατικής πλειοψηφίας. Παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση της επιστολής μας και την επανορθωτική αναφορά στο κυριακάτικο φύλλο σας.

Συντροφικά,
Τάκης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης.”

One thought on “Διορθωτική επιστολή της πολιτικής αγωγής στην Αυγή: “Κάθετη αντίθεση στις πρωτοβουλίες Κωνσταντοπούλου”

  1. εγώ παρακολουθώ το site και την υπόθεση ΧΑ απο την αρχή, και συμφωνώ με τη στάση της Κωνσταντοπούλου, όχι όμως και με την αποψή της περι μη-χρηματοδότητησης ή όχι. Είμαι απο παλιά ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ και όχι όψιμος, και δεν ήμουν ποτέ μέλος.

    Οι διάφορες διαφωνίες που διαβάζω και ακούω, δεν προσπαθούν να μπούν στον πυρήνα των επιχειρημάτων Κωνσταντοπούλου.. Αλλα τι τα θες, μερικοί απο μας ποτέ δεν είμασταν της πολιτικής ορθότητας, γιααυτό άλλωστε και είμαστε συνειδητοποιημένοι ρεφορμιστές και όχι Purists , αλλιώς θα το ρίχναμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Με εκτίμηση και σεβασμό για την ΑΝΑΡΣΥΑ την ΚΕΕΡΦΑ και τους αντιφασιστικούς αγώνες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.