Πέμπτη 12/3: Κάλεσμα αλληλεγγύης για τη δίκη της Μ. Μαυρή ύστερα από τη μήνυση Κασιδιάρη

DSC_1979 KAS 2(Κείμενο: left.gr, 03/03/2015)

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, θα διεξαχθεί η δίκη της Μαίρης Μαυρή – Βαβαγιάννη μετά από μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία».

Η Μαίρη Μαυρή ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων  που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.

Το ιστορικό της υπόθεσης, συνοπτικά:

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου ορίστηκε η δίκη (εξ αναβολής) της συναδέλφου Μαίρης Μαυρή – Βαβαγιάννη μετά από μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία», επειδή η συνάδελφος ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.

Η συνάδελφος είδε την ομάδα να βγαίνει από αυτοκίνητο που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ανήκε στον Η. Κ. και πράττοντας τον καθήκον της ενημέρωσε τις πανεπιστημιακές αρχές (πρόεδρο του Τμήματος και Σύγκλητο, της οποίας τότε ήταν μέλος), και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, της οποίας επίσης τότε ήταν μέλος. Κατέθεσε δε στην αστυνομία όταν της ζητήθηκε από το θύμα της επίθεσης.

Σε εκείνη τη δίκη, μέσα στην αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατειλημμένη από μέλη της ΧΑ αίθουσα, ο Η. Κασιδιάρης  αθωώθηκε με πρόταση του εισαγγελέα «λόγω αμφιβολιών».

Η συνάδελφος Μαίρη Μαυρή έπραξε το αυτονόητο για μια εγκληματική πράξη που είδε να συμβαίνει μέσα σε χώρο του Πανεπιστημίου της και σήμερα παραπέμπεται σε δίκη μετά από μήνυση πρωτεργάτη της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Δε θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη.

Πρέπει να είμαστε εκεί.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2015, ώρα 9:00 πμ, κτίριο 12 – Αίθουσα 1, στα Δικαστήρια πρώην Ευελπίδων.

Λίγα περισσότερα για την αλήθεια

Η Μαρία Βαβαγιάννη-Μαυρή και ο σύζυγός της Ανδρέας Βαβαγιάννης είχαν δει στις 24/10/2007 στο χώρο της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και έξω από το Τμήμα Φυσικής, να βγαίνουν από ένα αυτοκίνητο 4-5 άτομα με γκλομπς και να κτυπούν κάποιον.

Κράτησαν τον αριθμό του αυτοκινήτου και το ίδιο απόγευμα η Μ.Β το ανέφερε στον πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής ο οποίος την πληροφόρησε ότι το θύμα της επίθεσης ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος του. Την επομένη ημέρα η Μ. Βαβαγιάννη-Μαυρή ανέφερε το περιστατικό στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, της οποίας τότε ήταν μέλος .

Αργότερα και όταν της ζητήθηκε από το θύμα της επίθεσης, Κ.Διαλυνά, κατέθεσε για το περιστατικό στην αστυνομία και μετά από κάποιο διάστημα και στην ανακρίτρια. Ο αριθμός που είχε κρατήσει η Μ. Βαβαγιάννη-Μαυρή, βρέθηκε ότι ανήκε σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε παραχωρηθεί στον Η.Κ από την φαρμακευτική εταιρεία στην οποία εργαζόταν εκείνον τον καιρό.

Μόλις ο Η.Κ κλήθηκε σε απολογία, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Μ. Βαβαγιάννη, τακτική την οποία ακολουθησε και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που ήταν κατηγορούμενος.

Η δίκη, μετά από πολλές αναβολές. έγινε στις 7/3/2013 κάτω απο απαράδεκτες συνθήκες τρομοκρατίας που επέβαλαν τα παρευρισκόμενα μέλη της Χ.Α , όπως βεβαιώνουν και πολλά μέλη της κίνησής μας που ήταν παρόντα για να συμπαρασταθούν στην μάρτυρα.

Ο Η.Κ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Η αθώωση του στηρίχθηκε κυρίως στην μαρτυρία φίλου της οικογενείας του Η.Κ ο οποίος κατέθεσε ότι εκείνη την ημέρα και ώρα περίπου, τον είδε με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ο Η.Κ δεν προσκόμισε καμμια απόδειξη από το parking, που υποτίθεται ότι είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, ισχυριζόμενος ότι την έδωσε στην εταιρεία του, αλλά την έχασαν.

Στις 7/3/2014 λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την παραγραφή, παραδόθηκε στην Μ. Βαβαγιάννη κλητήριο θέσπισμα από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Στις 17/3/2014 κατατέθηκε από την Μ.Β  προσφυγή κατά του κλητηρίου θεσπίσματος η οποία όμως απορριφθηκε από τον εισαγγελέα εφετών.

One thought on “Πέμπτη 12/3: Κάλεσμα αλληλεγγύης για τη δίκη της Μ. Μαυρή ύστερα από τη μήνυση Κασιδιάρη

  1. Pingback: Δύο δίκες κατά του κτήνους | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.