Καταδικάστηκε πρώην βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής για επίθεση σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

siois

O πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγης Νικήτας Σιώης

(Κείμενο: anexartitos.gr, 04/03/2015)

Επειτα από τρείς αναβολές, εκδικάστηκε την Τετάρτη 4/3/2015, η υπόθεση του ξυλοδαρμού μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών, από μέλη της Χρυσής Αυγής που έλαβε χώρα το 2012 στην πόλη των Σερρών. Συγκεκριμένα τα μέλη της Χρυσής Αυγή Τ.Ο. Σερρών Ν.Σιώης και Ηλιάδης κατηγορούνταν ότι στις 3 Οκτωβρίου 2012 επιτέθηκαν σε μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν αυτός εξέφρασε την δυσφορία του για την παρουσία τους μπροστά από καφέ μπαρ σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης των Σερρών και τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής βαρύνονταν με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους κατηγορούμενους Ν.Σιώη και Ηλιάδη και τους καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 18 μηνες τον καθένα, ενώ στο τέλος συγχωνεύοντας τις ποινές η καταδίκη που επιβλήθη ήταν 12 μήνες στον καθένα. Η ποινή είναι εφέσιμη.

Στο δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ από την πλευρά της Χρυσής Αυγής χαρακτηριστική ήταν η απουσία μελών της στην αίθουσα του δικαστηρίου, πέραν των κατηγορουμένων και των μαρτύρων υπεράσπισης.

Ιστορικό αναβολών

Η πρώτη ημερομηνία εκδίκασης είχε οριστεί στις 11/9/2013 τότε είχαν ζητήσει αναβολή της εκδίκασης οι κατηγορούμενοι και έγινε δεκτή από την έδρα.

Την Τετάρτη (19/2/2014) όταν ήρθε η ώρα της εκδίκασης, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών, για δεύτερη φορά, οι κατηγορούμενοι υπέβαλαν εκ νέου αίτηση αναβολής της εκδίκασης με την αιτιολογία της απουσίας των δικηγόρων τους, (ο ένας αδυνατούσε να βρίσκεται στα δικαστήρια και ο άλλος λόγω τροχαίου ατυχήματος). Η έδρα έκανε δεκτή την αίτηση και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 8/10/2014.

Την τρίτη φορά (8/10/2014) υπήρχε κώλυμα του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, ό οποίος είχε δικαστήριο στο Κακουργοδικείο Θεσσαλονίκης. Αρχικά η πλευρά του θύματος ζήτησε να αλλάξει η σειρά της δίκης στο πινάκιο και να γίνει μετά το διάλειμμα (μη τυχόν και προλάβαινε ο δικηγόρος και γύριζε από τη Θεσσαλονίκη). Τελικά όμως λόγω και παρέλευσης του ωραρίου, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 4/3/2015.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ν.Σιώης είναι και κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων & πυροτεχνικών αθυρμάτων καθώς είχε συλληφθεί την Πέμπτη (3-10-2013), στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών.

3 thoughts on “Καταδικάστηκε πρώην βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής για επίθεση σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  1. Pingback: 6/3/2015 | Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Μαγκαζίνο enfoNews | enfoNews

  2. Pingback: Παραίτηση Σάββα Ηλιάδη από τη Χρυσή Αυγή Σερρών | JailGoldenDawn

  3. Pingback: Παραίτηση Σάββα Ηλιάδη από τη Χρυσή Αυγή Σερρών | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.