Οι δολοφόνοι γύρισαν στον τόπο του εγκλήματος

Το βράδυ της Τετάρτης 25 Φλεβάρη, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα βεβήλωσαν το μνημείο του στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι. Επίθεση έγινε ακόμα στο στέκι Pasamontaña.

pavlos_2 pavlos_1H σβάστικα είναι το χαρακτηριστικό “αρχαιοελληνικό σύμβολο” που χρησιμοποιεί η συμμορία. Το C18 αναφέρεται στην ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 που ήταν το ένοπλο τμήμα της βρετανικής οργάνωσης Blood & Honour, του πρώτο νεοναζιστικού μουσικού–πολιτικού κινήματος τα τέλη του ’70, το οποίο προωθούσε τις ιδέες περί white power και ναζισμού. Ο αριθμός 18 αναφέρεται στο πρώτο και το όγδοο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου: «A.H.», δηλαδή Adolf Hitler.

Από τις δεκάδες υμνητικές αναφορές της Χρυσής Αυγής στη “Combat 18”, παραθέτουμε εδώ ενδεικτικά μόνον το άρθρο του θεωρητικού της οργάνωσης Μισιάκα (Μάστορα), από το περιοδικό Αντεπίθεση (Νοέμβρης 2001).

combat18H αντίδραση αντιφασιστών και αντιφασιστριών της περιοχής είναι άμεση με συγκέντρωση σήμερα στο σημείο δολοφονίας του Παύλου. Το μνημείο καθαρίστηκε και οι προσπάθειες να μείνουν καθαρές οι γειτονιές του Παύλου από τους φασίστες θα συνεχιστούν, ιδιαίτερα εν όψει της δίκης των δολοφόνων του Παύλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.