“Η φασιστική απειλή είναι υπαρκτή”

kampagiannis(Δήλωση του Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής, Έθνος, 26/01/2015)

“Η Χρυσή Αυγή έχασε – σ’ αυτή τη φάση – την ευκαιρία της πολιτικής κρίσης της απερχόμενης δεξιάς κυβέρνησης. Τα ποσοστά της έπεσαν σε σχέση με τις ευρωεκλογές αλλά και τις εθνικές του 2012, πιο εντυπωσιακά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η τρίτη θέση που κατέλαβε οφείλεται περισσότερο στην αδυναμία των υπόλοιπων μικρότερων κομμάτων να την ξεπεράσουν.

Ωστόσο, οι νεοναζί κατόρθωσαν να διατηρήσουν ένα σημαντικό ποσοστό, χτίζοντας έναν σκληρό πυρήνα ψηφοφόρων και ανανεώνοντας όσους απώλεσαν με νέους, κυρίως δεξιάς προέλευσης. Η φασιστική απειλή είναι υπαρκτή και ο κίνδυνος των νεοναζί σε συνθήκες κρίσης δεν απομακρύνεται με στρουθοκαμηλισμό, αλλά με ενεργητική αντιφασιστική δράση.

Γι’ αυτό το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει αμείωτη τη δράση του ενάντια σε κάθε προσπάθεια επανανομιμοποίησης των νεοναζί. Η επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι κρίσιμη: οι ψήφοι δεν ξεπλένουν τα ματωμένα μαχαίρια των Ρουπακιάδων και την ηθική αυτουργία του Λαγού, του Κασιδιάρη και του Μιχαλολιάκου, που πρέπει να καταδικαστούν για τα εγκλήματά τους. Οι μεγάλες μάχες ενάντια στο φασισμό βρίσκονται μπροστά μας.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.