Οι υποψήφιοι-μπουμπούκια της Χρυσής Αυγής: Μουλάς στην Αττική, Κιτσόπουλος στον Έβρο

Δύο περιστατικά συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκαν μεσα στο τελευταίο 24ωρο Στο πρώτο, ο υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Μουλάς μαζί με το νεαρότερο μέλος της οργάνωσης Στέφανο Καράβη συνελήφθησαν να καταστρέφουν πανό αριστερών κομμάτων, φέροντας οπλισμό στο αυτοκίνητό τους. Στο δεύτερο, ο υποψήφιος Έβρου και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Κιτσόπουλος συνελήφθη από λιμενικούς να μεταφέρει παράνομα 1,36 τόνους οστράκων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Αναδημοσιεύουμε τις σχετικές ειδήσεις:

Χειροπέδες στο… «θωρηκτό» του Παναγιώταρου

(Κείμενο: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Έθνος, 20/01/2015)

Είχε βγει «παγανιά» στο Καματερό για να κατεβάσει τα εκλογικά πανό των αριστερών υποψηφίων. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Μουλάς τον πολιτικό αγώνα της παράταξής του.

Ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Μουλάς διακρίνεται να μιλά σε παλαιότερες κομματικές εκδηλώσεις.Ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Μουλάς διακρίνεται να μιλά σε παλαιότερες κομματικές εκδηλώσεις.

Ανθρωπος του «θωρηκτού Ηλία Παναγιώταρου», όπως δημόσια δηλώνει ο ίδιος, και με… ρατσιστικό παρελθόν, ο Χρ. Μουλάς συνελήφθη από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης ύστερα από καταγγελία μελών του ΚΚΕ. Στο αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε ακόμη ένας χρυσαυγίτης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πανό πολιτικών κομμάτων που είχε «ξηλώσει», ένα του ΚΚΕ και ένα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και 70 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, πτυσσόμενο κλομπ και σπρέι πιπεριού.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής. Μέλη του ΚΚΕ κάλεσαν το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης για να καταγγείλουν ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο είχαν προβεί νωρίτερα σε φθορά πανό του κόμματος που ήταν αναρτημένο σε περίφραξη σχολικού κτιρίου στο Καματερό.

Eλεγχος

Στο σημείο μετέβη άμεσα περιπολικό. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ηλικίας 52 και 22 χρονών. Υστερα από έλεγχο που διενήργησαν στους χώρους του αυτοκινήτου βρέθηκε το πανό του ΚΚΕ που είχαν κατεβάσει, καθώς και ένα ακόμη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επίσης, βρέθηκαν 70 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, πτυσσόμενο κλομπ και σπρέι πιπεριού. Οπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για τον 52χρονο Χρήστο Μουλά και τον 22χρονο Στέφανο Καράβη, μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σε βάρος του υποψήφιου βουλευτή είχε σχηματιστεί το 2013 δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβηΣε βάρος του υποψήφιου βουλευτή είχε σχηματιστεί το 2013 δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη

Ο 52χρονος χρυσαυγίτης δεν είναι τυχαίος. Πρόκειται για υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Αττικής με τη Χρυσή Αυγή, πρώην πρόεδρο της 4ης Λαϊκής Αγοράς Αθηνών και νυν υποψήφιο βουλευτή του φασιστικού μορφώματος. Πολλές φορές έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις της ΧΑ στο Υπόλοιπο Αττικής, όπου και δραστηριοποιείται, παρουσία του «μέντορά» του Ηλία Παναγιώταρου και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών της ρατσιστικής οργάνωσης.

Η προχθεσινή σύλληψή του δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία το 2013 για απρόκλητη σωματική βλάβη, κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ, το οποίο καταγγέλλει τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. «Αυτό είναι ένα ακόμη περιστατικό που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των επιθέσεων της φασιστικής ΧΑ, που αποδεικνύει ότι μόνιμος στόχος της είναι τα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, είναι το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος, που γεννά και θρέφει τον φασισμό και τον ναζισμό».

————————————-

Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Έβρο

(Κείμενο: Εθνος, 19/01/2015)

Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Έβρο και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συνελήφθη από λιμενικούς να μεταφέρει παράνομα 1,36 τόνους οστράκων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

kitsopoulosΟ Χ. Κ ηγετικό στέλεχος της ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θράκη, που είχε κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και διεκδικεί τώρα την είσοδό του στη Βουλή στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, εντοπίστηκε από άντρες του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης να κινείται στην παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Μέστης, στο ύψος του οικισμού Κόμαρος, οδηγώντας ένας ΙΧ με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, στο οποίο ήταν φορτωμένοι δεκάδες σάκοι με μεγάλη ποσότητα οστράκων.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του ποταμού Λίσσου, και οδηγήθηκε για έλεγχο στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, καθώς δεν είχε τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα για τα προϊόντα που μετέφερε.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 77 σάκοι με όστρακα συνολικού βάρους 1.361 κιλών (61 σάκοι «αχιβάδα» βάρους 1.049 κιλών, 14 σάκοι «τελλίνα» βάρους 280 κιλών και 2 σάκοι «κυδώνι» βάρους 32 κιλών).

Τα όστρακα εξετάστηκαν από υπαλλήλους του Τμήματος Κτηνιατρικής Έβρου και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, δεν διέθεταν τα έγγραφα που αποδείκνυαν την προέλευσή τους, δεν διέθεταν σήμανση, ενώ μεταφέρονταν με ακατάλληλο όχημα (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Ο 50χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, ενώ τα όστρακα που κατασχέθηκαν θα καταστραφούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης είναι «κλειστή» αυτή την εποχή για την αλιεία οστράκων, ενώ όταν είναι «ανοικτή» ανήκει στη Β ζώνη καταλληλότητας και έτσι τα αλιεύματα επιβάλλεται να μεταφέρονται στο Κέντρο Καθαρισμού και Αποστολής για εξυγίανση, πριν διατεθούν στην αγορά.

2 thoughts on “Οι υποψήφιοι-μπουμπούκια της Χρυσής Αυγής: Μουλάς στην Αττική, Κιτσόπουλος στον Έβρο

  1. Pingback: Φακελάκι “μόνο από Έλληνες” έπαιρνε ο χρυσαυγίτης μαιευτήρας στη Μυτιλήνη! | JailGoldenDawn

  2. Pingback: Γιατί μαυρίζω τη Χρυσή Αυγή - Κατιούσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.