Για τις 9 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Π. Ηλιόπουλου για παράνομη οπλοκατοχή

hliop_kasid(Κείμενο: MagnesiaNews, 16/01/2015)

Για τις 9 Οκτωβρίου 2015 αναβλήθηκε η δίκη του προφυλακισμένου στις Φυλακές Κορυδαλλού βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, που είναι προγραμματιστεί για σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, μετά από μήνυση που υπέβαλαν δύο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η δίκη αναβλήθηκε, διότι ο Π. Ηλιόπουλος δεν δέχτηκε να μεταχθεί χθες στο Βόλο, διότι κινδύνευε η ασφάλειά του, ενώ η συνήγορός του Δέσποινα Σβερώνη – Χονδρονάσιου, σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο βουλευτής την ημέρα της πορείας αντιεξουσιαστών, έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στο Βόλο, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, κατηγορείται για κατοχή ενός ευμεγέθους ροπάλου, απροσδιορίστου μεγέθους.

Η συνήγορος του βουλευτή και υποψήφια βουλευτής με τη Χ.Α. στη Λάρισα, επισήμανε ότι η μήνυση αυτή, αφού έγιναν όλες οι ενέργειες, όπως επιτάσσει το ποινικό σύστημα από την Εισαγγελέα που ασχολήθηκε με την υπόθεση, αποφασίστηκε ότι δεν συνέτρεχε καμία αξιόποινη πράξη και η υπόθεση αυτή έπρεπε να πάει στο αρχείο και έτσι έγινε, αφού πρώτα λάμβανε γνώση ο Εισαγγελέας εφετών Λάρισας. «Ενώ η υπόθεση ήταν έτοιμη να πάει στο αρχείο, ήταν τότε που προέκυψαν τα μεγάλα γεγονότα της ΧΑ στην Αθήνα με τις προφυλακίσεις βουλευτών και αντί να πάει στο αρχείο δόθηκε εντολή να βγει από το αρχείο και ο Ηλιόπουλος να εγκαλείται αυτοδίκαια για παράνομη κατοχή όπλου», ανέφερε.

Ο Εισαγγελέας, ανέφερε ότι αν ο κ. Ηλιόπουλος κρίνει τη μεταγωγή του απαράδεκτη θα έπρεπε να φροντίσει να βελτιωθούν ως βουλευτής, και με τη δικαιολογία κολλήματος (Σημ. JGD: εννοεί κωλύματος) εμφάνισης κατηγορουμένου η δίκη αναβλήθηκε για τις 9 Οκτωβρίου 2015.

Όσον αφορά την άρνηση του βουλευτή να μεταχθεί στο Βόλο χθες, η συνήγορός του ανέφερε ότι η Πολιτεία δεν φρόντισε να γίνει με ασφάλεια η μεταγωγή του και προγραμματίστηκε να γίνει σε μια κλούβα όπου υπήρχαν εγκληματίες και λαθρομετανάστες «και αυτό συνιστά μια απαξιωτική ακόμη πράξη στο πρόσωπο του Βουλευτού, διότι προσέβαλε και την προσωπικότητά του και υπήρχε κίνδυνος και για την ασφάλειά του». Γι’ αυτό ανέφερε, ο Π. Ηλιόπουλος έκανε δήλωση ότι δεν επιθυμεί να μεταχθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κατηγορουμένου να είναι ο ίδιος στο δικαστήριο και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Κατά την εξέταση του αιτήματος αναβολής, στην αίθουσα μεταξύ άλλων βρίσκονταν ο περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Αρτέμιος Καλούτσας, ο οποίος μιλούσε στο τηλέφωνο μέσα στο Δικαστήριο, με αποτέλεσμα η Πρόεδρος να τον καλέσει στην έδρα και να του κάνει παρατήρηση. Ο Εισαγγελέας ζήτησε την τρίωρη κράτησή του, αλλά η Πρόεδρος τον άφησε ελεύθερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.