Εκπαραθυρώθηκε ο Ορφανάκος από υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης Σπάρτης

roupakias_orfanakos

(O πρώην υπεύθυνος της ΤΟ Σπάρτης Ορφανάκος στο κέντρο. Αριστερά όρθιος ο Ρουπακιάς που μιλάει ως ταμίας της τοπικής της Νίκαιας και δεξιά ο Πατέλης. Πλέον οι δύο είναι στη φυλακή και ο ένας “αγνοείται”.)

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες τα εγκαίνια των νέων γραφείων της στη Σπάρτη. Χρειάστηκε μάλιστα να κάνει πανελλαδική κινητοποίηση προκειμένου να “γεμίσει” τον χώρο με 40 ανθρώπους. Όπως λέει το σάιτ της συμμορίας: “Δυναμικό παρόν έδωσαν δεκάδες στελέχη, εκλεγμένοι εκπρόσωποι με την «Ελληνική Αυγή», κλιμάκιο Συναγωνιστών από τα γραφεία της Δυτικής Αττικής, καθώς και οι Συναγωνιστές Μιχάλης Γιαννόγκωνας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αλέκος Παναγόπουλος”. Παρούσα ήταν ακόμα η “Προσωρινή Διοίκηση” της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ο Ματθαιόπουλος και ο Επιτήδειος.

Γιατί όμως χρειάστηκε μια τέτοια πανελλαδική κινητοποίηση για τα εγκαίνια των νέων γραφείων; Και γιατί αλήθεια έκλεισαν τα παλιά; Η Τοπική της Σπάρτης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τα ΜΜΕ. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για πογκρόμ κατά των ΡΟΜΑ τα οποία υποδαύλισε η οργάνωση, αλλά και για οικονομικές ατασθαλίες στην τοπική από μέλη που αποχώρησαν.

Διαβάστε εδώ: Χρυσή Αυγή Σπάρτης και ο γραμματέας της Γ. Ορφανάκος: βιασμοί, καταχρήσεις χρημάτων, πογκρόμ.

Από όλες τις αποκαλύψεις που γίνανε όμως για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, αυτή που περισσότερο κλόνισε ακόμα και πρωτύτερα πιστούς της ψηφοφόρους ήταν οι καταγγελίες από το στόμα του ίδιου του Λαγού για τον βιασμό 13χρονης κοπέλας από μέλος της ΧΑ στα γραφεία της στη Σπάρτη. Σε συνομιλία του Γιάννη Λαγού με τον Σωτήρη Δεβελέκο ακούστηκαν λοιπόν τα εξής για τον Ορφανάκο:

“Γ: Δεν βγαίνει έτσι άκρη ρε φίλε. Εχουμε χάσει τον μπούσουλα σου μιλάω. Ρε με πήρανε τηλέφωνο από την τοπική την περασμένη εβδομάδα πριν δέκα μέρες από τη Σπάρτη για ένα περιστατικό που βιάσανε, ασελγήσανε ξέρω ‘γω δεν βιάσανε στο κοριτσάκι μιας τύπισσας η οποία έριχνε… στα γραφεία.

Σ: Το ξέρω, το ξέρω.

Γ: Και τι έκανε ο υπεύθυνος της τοπικής; Ξέρεις τι κάνανε στην τοπική;

Σ: Πήγαινε να τιμωρήσει την άλληνε!

Γ: Εδωσε ποινή ένα μήνα… Ρε φίλε σου λέω, εντάξει σου λέω τα ακούω και λέω δεν γίνεται!

Σ: Και πήγε μετά ο έξυπνος και της έλεγε: αμα δεν ήθελες να μην ανοίγεις τα πόδια σου. Τι πήγε και είπε ο άλλος ο έξυπνος ο δικός μας;…”

Διαβαστε εδώ: Ο Λαγός ξεμπροστιάζει τα λαμόγια της Χρυσής Αυγής (ηχητικό).

Η είδηση αυτή όχι μόνο έσπασε ψηφοφόρους από την οργάνωση, αλλά την εξανάγκασε σε κινήσεις ξεπλύματος της δημόσιας εικόνας της, όπως συνηθίζει πάντα μετά την αποκάλυψη της ποινικής της δράσης. Έτσι, καταρχάς η τοπική διέκοψε μετά την καταγγελία για το βιασμό κάθε δραστηριότητα και στη συνέχεια έφυγε άρον άρον από τα παλιά γραφεία της. Επίσης, η Κεντρική Διοίκηση σε μια εμφανή προσπάθεια κουκουλώματος “εξαφάνισε” τον παλιό υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης Γ. Ορφανάκο που έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος της συγκάλυψης του καταγγελλόμενου βιασμού. Και τέλος, η οργάνωση νοίκιασε νέα γραφεία και διόρισε καινούργιο υπεύθυνο της τοπικής τον Χρήστο Κατράκη.

katrakis(Ο Κατράκης, γνωστός στους κύκλους των “συναγωνιστών” της Νίκαιας)

Η Χρυσή Αυγή ελπίζει ότι με τις αλλαγές αυτές θα “ξεχαστούν” οι καταγγελίες για τον βιασμό της 13χρονης και ότι η τοπική οργάνωση θα κάνει μια νέα αρχή. Αυτό που μένει ακόμα να ξεκαθαριστεί είναι τι θα κάνουν οι τοπικές αρχές. Αλήθεια, δεν θα λογοδοτήσει κανείς γι’ αυτή την εστία ανομίας και εγκληματικότητας που στήθηκε στο κέντρο της Λακωνίας, όχι σε κάποιον καταυλισμό “γύφτων” όπως θα έλεγε ο Ορφανάκος, αλλά στα γραφεία του υποτιθέμενα “νόμιμου πολιτικού κόμματος”;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.