Η ΧΑ ζητά από τον Μπούκουρα να παραδώσει την έδρα στο “golden boy” Βλαχόπουλο

vlaxopoulos(Ο Βλαχόπουλος στο βήμα εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής)

Η Χρυσή Αυγή, από την αποχώρηση και μετά του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και του Ευστάθιου Μπούκουρα, ζητάει επίμονα την παραίτηση των δύο εκλεγμένων βουλευτών της και την παράδοση των εδρών τους στους επιλαχόντες υποψήφιους.

Στην περίπτωση φυσικά της Λάρισας, δεν είναι βέβαιο ότι αυτό το αίτημα θα έχει οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα για τη ναζιστική οργάνωση. Πρώτος επιλαχών, μετά τον Αλεξόπουλο, είναι ο Δημήτρης Κολτσίδας που έχει ήδη αποχωρήσει απο τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλοντας τα φαινόμενα διαφθοράς και οικογενειοκρατίας. Η συνομιλία του με τον στρατηγό Επιτήδειο υπάρχει εξάλλου σε βίντεο και μπορεί όποιος θέλει να κρίνει απο μόνος του.

Στην περίπτωση όμως του Μπούκουρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν ο μετανοημένος Χρυσαυγίτης αποφάσιζε να παραδώσει την έδρα του, τότε βουλευτής θα ορκιζόταν ο Δημήτρης Βλαχόπουλος, οικονομικός διευθυντής της Χρυσής Αυγής, ιδιοκτήτης του κομματικού καταστήματος και της “μετωπικής” εφημερίδας “Εμπρός” και γενικός προϊστάμενος και εξ απορρήτων συνεργάτης του “Αρχηγού”.

Σ’ αυτήν την περίπτωση βέβαια θα υπήρχαν διάφορα προβλήματα. Το πρώτο θα ήταν ότι, σύμφωνα με τον ν. 3849/2010, υπάρχει ασυμβίβαστο κατοχής off-shore εταιρείας και βουλευτικής ιδιότητας. Στη σχετική Αιτιολογική έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Η συμμετοχή σε εξωχωριες εταιρείες έχει αναδειχθεί επίσης, ιδίως τις δύο τελευταίες δεκαετίες, σε νομικό εργαλείο εξυπηρέτησης πολλαπλών αθέμιτων σκοπιμοτήτων, μεταξύ των οποίων προέχουν η απόκρυψη του παρανόμως ή αδιαφανώς κτηθέντος περιουσιακού οφέλους, η αποφυγή καταβολής φόρων για νομίμως κτηθέντα εισοδήματα αλλά και η νομιμοποίηση προσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Γενικότερα πρόκειται για ένα νομικό εργαλείο που χρησιμοποιείται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ως μέσο συγκάλυψης της αληθινής περιουσιακής κατάστασης όσων προσφεύγουν σε αυτό. Η χρήση του από πρόσωπα που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ή ασκούν συναφείς ελεγκτικές αρμοδιότητες αντιστρατεύεται κατ’ αποτέλεσμα την επιδιωκόμενη διαφάνεια σε ο,τι αφορά την περιουσιακή κατάσταση αυτών των προσώπων…”.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που η Χρυσή Αυγή τόσο μας καλεί να διαβάσουμε, ο Βλαχόπουλος είναι κάτοχος (μέσω παρένθετου προσώπου και συγκεκριμένα της συζύγου του και λογίστριας της Χρυσής Αυγής Αγγελικής Γεννατά) δύο κυπριακών off-shore εταιρειών, της “STORMIA INVESTMENTS LTD” και της “PALMSUN HOLDINGS LIMITED”. Πάλι συμφωνα με τα αναφερόμενα στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, οι εταιρείες αυτές εμφανίζονται να λειτουργούν μέχρι και σήμερα. Οπότε, ο Βλαχόπουλος θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην κατοχή off-shore εταιρειών και την προσφορά των υπηρεσιών του στην πατρίδα. Βέβαια, ο μεγάλος διδάσκαλος του ακροδεξιού χώρου Γιώργος Καρατζαφέρης έχει αποδείξει ότι offshore και πατριωτισμός δεν είναι έννοιες ασυμβίβαστες! Για περισσότερες πληροφορίες ο Βλαχόπουλος μπορεί να απευθυνθεί στον Ηλία Παναγιώταρο που ήταν και υποψήφιος με το νομαρχιακό ψηφοδέλτιο του Καρατζαφέρη το 2002 και έχει κι αυτός τις δικές του περιπέτειες με το ΣΔΟΕ από όσα φτάνουν στ’ αυτιά μας.

Το δεύτερο βέβαια ζήτημα που θα πρέπει να λυθεί είναι αυτο της αμοιβής του Βλαχόπουλου. Ο αναφερόμενος (πάλι στο πόρισμα του ΣΔΟΕ!) μισθός του κάθε μήνα είναι 8.364 ευρώ. Το ποσό αυτό θα κοπεί ή μήπως θα προστεθεί στα περίπου 7.000 ευρώ τον μήνα που θα λαμβάνει ως αποζημίωση απο τη Βουλή; Μήπως τα 15.000 τον μήνα θα είναι προκλητικά, ιδίως για τους έγκλειστους συναγωνιστές στα κελιά της τιμής, όχι στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού αλλά σ’ εκείνες του Μαλανδρίνου;

Πάντως, ο Βλαχόπουλος έχει ήδη κερδίσει το προσωνύμιο Golden Boy σε κύκλους εκτός και εντός Χρυσής Αυγής. Στα καφενεία της Κορίνθου, οι πολιτικοί φίλοι του Μπούκουρα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το επιχείρημα: “Δηλαδή είναι καλύτερα να ‘ναι βουλευτής το golden boy με τις offshore απ’ τον Στάθη που ‘ναι δικό μας παιδί κι είχε το θάρρος να τους τα βροντήξει;”.

Άδικο έχουν;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.