Ληστεία και ναρκωτικά αφορά η άρση ασυλίας του Ματθαιόπουλου: νέα στοιχεία

mattheo_kasid2

(Αναδημοσιεύουμε πληροφορίες από το πολύ αποκαλυπτικό άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά στην ΕφΣυν, 24/10/2014. Στη φωτογραφία ο Ματθαιόπουλος και ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης).

Ήρθη προχτές, 22/10/2014, η ασυλία του εκτελούντος χρέη “υπαρχηγού” της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου από τη Βουλή: «Ναι» ψήφισαν 198 βουλευτές, «όχι» τέσσερις, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Η υπόθεση αφορά ληστεία που κατηγορείται ότι τέλεσε ο Ματθαιόπουλος, μαζί με τον αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη Αλέξανδρο το 2005.

Στη συνεδρίαση της Βουλής ο Ματθαιόπουλος είπε τα εξής:

“Η υπόθεση αυτή έχει να κάνει, όπως είπα προηγουμένως, με το έτος 2005 και κατηγορούμαι για ληστεία. Ο άνθρωπος που με έχει κατηγορήσει για ληστεία, ο άνθρωπος δηλαδή ο οποίος μετά από μία συμπλοκή που δημιούργησε ο ίδιος όντας χρήστης ναρκωτικών ουσιών, προφανώς σε μία σύγκρουση η οποία είχε να κάνει με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών – και το έχω καταθέσει αυτό στις αστυνομικές αρχές – έχασε ένα τσαντάκι, το οποίο εγώ ο ίδιος στην κατάθεσή μου στην Αστυνομία είπα ότι γνωρίζω πού βρίσκεται και έδειξα στις αστυνομικές αρχές τον τόπο που βρίσκεται το συγκεκριμένο τσαντάκι.

Πράγματι, αν δείτε τις καταθέσεις, ισχύει η εν λόγω τεκμηρίωση και η κατηγορία που έχω κάνει, αλλά το πιο σημαντικό που δεν έχει λάβει εις γνώση του κανείς είναι ότι ο άνθρωπος που με κατηγορεί ως ληστή έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία. Για όσους δεν είστε νομικοί, αυτό σημαίνει με απλά ελληνικά ότι ο άνθρωπος αυτός κατέθεσε ψέματα και με ψέματα βρίσκομαι κατηγορούμενος ως ληστής”.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Ένα άτομο που απο τον Ματθαιόπουλο κατηγορείται ως “βαποράκι” έχασε ένα τσαντάκι. Και ο Ματθαιόπουλος γνώριζε που βρισκόταν το τσαντάκι (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; Ήταν φίλος του μηνυτή; Ήταν στην περιοχή του κέντρου όταν γινόταν η αγοραπωλησία; Είχε συμμετοχή στην αγοραπωλησία;). Και πήγε στην Αστυνομία και υπέδειξε που είναι το τσαντάκι μιας υπόθεσης για ένα βαποράκι και μια αγοραπωλησία με τα οποία ο Ματθαιόπουλος δεν έχει καμία σχέση. Μάλιστα…

Η ΕφΣυν φέρνει σημερα στη δημοσιότητα το έγγραφο του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως από το οποίο προκύπτει ότι την 06/08/2005 περί ώρα 22:00, στη Ρωμαϊκή Αγορά, τα μέλη της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κασιδιάρης Αλέξανδρος, Α.Τ. και άλλο ένα ΑΓΝΩΣΤΟ άτομο, πλησίασαν τον Γ.Κ., τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στο κεφάλι και σε όλο το σώμα, στη συνέχεια δε τράπηκαν σε φυγή, αφού πρώτα του αφαίρεσαν τη μπλούζα του και το τσαντάκι του. Οι δράστες καταδιώχτηκαν και ακινητοποιήθηκαν απο διερχόμενους πυροσβέστες στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

mathheopoulos_dikografia

Τζίφος λοιπόν το παραμύθι για τον Ματθαιόπουλο που υπέδειξε στην Αστυνομία πού βρισκόταν το “χαμένο” (!) τσαντάκι. Διερχόμενοι πυροσβέστες ήταν αυτοί που συνέλαβαν επ’ αυτοφώρο τους Ματθαιόπουλο και Κασιδιάρη στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Το τέταρτο άτομο άτομο διέφυγε…

Μάλιστα σε μεταγενέστερο έγγραφο της ΓΑΔΑ, ο Ματθαιόπουλος αναφέρεται ως “φυγόποινος”.

Ειρωνία: ο Ματθαιόπουλος έκανε χτες δηλώσεις, έχοντας πίσω του όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής (όσων δεν ειναι προφυλακισμένοι), για τα “εθνικά θέματα” και την Κύπρο. Αν νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν την ποινική τους δράση πίσω από το προσωπείο των “ανησυχούντων για τα εθνικά” (όπως το έκανε και ο Χρυσαυγίτης δικηγόρος της Θεσσαλονίκης), είναι γελασμένοι.

Και ένα κουίζ: ποιά μπορεί να είναι η ταυτότητα του τέταρτου, άγνωστου ατόμου; Με ποιόν “άραζαν” ο Ματθαιόπουλος και ο αδελφός Κασιδιάρη στη Ρωμαϊκή Αγορά το 2005;

3 thoughts on “Ληστεία και ναρκωτικά αφορά η άρση ασυλίας του Ματθαιόπουλου: νέα στοιχεία

  1. Pingback: Ληστεία Ματθαιόπουλου: Οι «περαστικοί» μάρτυρες της Χ.Α. | JailGoldenDawn

  2. Pingback: Βαθύ Κόκκινο | Ληστεία Ματθαιόπουλου: Οι «περαστικοί» μάρτυρες της Χ.Α.

  3. Pingback: Lapsus Linguae | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.