Η οικογένεια Καπελώνη καταγγέλλει τη “Νεκροφιλική Φιέστα” της Χρυσής Αυγής

totenkopf

(Η νεκροφιλία σταθερό χαρακτηριστικό του ναζισμού: στη φωτογραφία, μέσα στο δάφνινο στεφάνι, το σύμβολο Τότενκοπφ που χρησιμοποιήθηκε από τάγματα των SS)

Αναδημοσιεύουμε δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας του Μανώλη Καπελώνη Γιάννη Βλάχου, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημεριδα των Συντακτών (17/10/2014):

«Οι συγγενείς του δολοφονημένου Μάνου Καπελώνη, ασκώντας το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα που τους παρέχει το άρθρο 57 εδ. 2 του Αστικού Κώδικα, ζήτησαν από τη Δικαιοσύνη να προστατεύσει με ασφαλιστικά μέτρα τη μνήμη του νεκρού υιού τους και τον δικό τους ψυχικό κόσμο από τις προσβολές που υφίστανται από την κατάχρηση της εικόνας και του ονόματός του από τη Χρυσή Αυγή για προπαγανδιστική πολιτική εκμετάλλευση. Επειδή η Χρυσή Αυγή έχει κατακλύσει δημόσιους χώρους, φυσικούς και ηλεκτρονικούς, με φωτογραφίες του νεκρού, υφίσταται διαρκής προσβολή και συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη άμεσης προστασίας με προσωρινή διάταξη του δικαστή.

»Το αίτημα της οικογένειας για άμεση προστασία απορρίφθηκε χωρίς αιτιολογία, άρα δεν θα πληροφορηθούμε ποτέ τα αίτια της δικαστικής κρίσης, η οποία είναι όλως ατυχής και αυθαίρετη, εφόσον συνέτρεχαν όλοι οι νόμιμοι λόγοι για να γίνει δεκτό. Συνέπεια της απόρριψης είναι ο εξαναγκασμός των συγγενών να υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της προσβολής για πολλούς ακόμη μήνες, ενώ η Χρυσή Αυγή μπορεί ανεμπόδιστη να συνεχίσει την προπαγανδιστική της εκστρατεία κορυφώνοντάς την με τη νεκροφιλική φιέστα που ήδη ανακοίνωσε για την επέτειο της ανεξιχνίαστης ακόμη δολοφονίας.

»Κατά τη συζήτηση της αίτησης ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι ο θάνατος του Μάνου Καπελώνη οριστικοποίησε τη σχέση του με την οργάνωση, που δικαιούται πλέον να διαχειρίζεται ελευθέρως το όνομα, την εικόνα και τη μνήμη του, ακόμη και εναντίον της θέλησης των γονιών του, οι οποίοι αντέτειναν τη σύντομη, μόλις πεντάμηνη, σχέση του γιου τους με τη Χρυσή Αυγή, την αδιαμόρφωτη ακόμη κοινωνικοπολιτική και ιδεολογική ταυτότητά του, λόγω και της νεαρής ηλικίας του, και τον χαρακτήρα του που ήταν ασύμβατος με τη μεταθανάτια μεταχείριση της προσωπικότητάς του.

»Υπέρ της απόρριψης της αίτησης παρενέβη ο Λάμπρος Φουντούλης, πατέρας του δεύτερου θύματος της διπλής δολοφονίας, προβάλλοντας τον εαυτό του, τη στάση του και την επιλογή του να πολιτευτεί με το κόμμα που υποστήριζε ο μακαρίτης υιός του ως υπόδειγμα και για τους γονείς του Καπελώνη. Πέραν του ζητήματος που δημιουργεί η παρέμβαση στη δίκη ενός υψηλόβαθμου πολιτικού στελέχους που δεν έχει την ευθύτητα να προσέλθει προσωπικώς και να εξεταστεί ως μάρτυρας, η παρέμβασή του ήταν ηθικώς απαράδεκτη, διότι ενώπιον της Δικαιοσύνης άσκησε απαραδέκτως οξύτατη ηθική πίεση στους τραγικούς γονείς του δύσμοιρου Μάνου Καπελώνη».

One thought on “Η οικογένεια Καπελώνη καταγγέλλει τη “Νεκροφιλική Φιέστα” της Χρυσής Αυγής

  1. Pingback: Γιατί μαυρίζω τη Χρυσή Αυγή – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.