ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Δημήτρη Κουκούτση, τον βουλευτή με τη Μερσέντες που δεν βγαίνει με 3.500 ευρώ το μήνα

(Κείμενο: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Έθνος, 12/10/2014)

Τελειωμό δεν έχουν τα ψέματα της Χρυσής Αυγής. Μετά την «ομολογία Λαγού» στην οποία κάρφωνε τα «λαμόγια της οργάνωσης που κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα», το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει την «ομολογία Κουκούτση».

Πως να ζήσεις με 3.500€ τον μήνα; Καίει πολύ και η Μερσεντές...

Σε βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο βουλευτής Μεσσηνίας παραδέχεται πως δεν «βγαίνει» με 3.500 ευρώ τον μήνα! Ο βουλευτικός μισθός των 6.500 ευρώ μηνιαίως είναι λίγος για να καλύψει τις ανάγκες του χρυσαυγίτη βουλευτή.

Η προκλητική δήλωση του χρυσαυγίτη βουλευτή έγινε κατά τη διάρκεια κλειστής ομιλίας στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας, τον Δεκέμβριο του 2012. Μπορεί τότε η Χρυσή Αυγή να μετρούσε λίγους μήνες παρουσίας στο Κοινοβούλιο, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους βουλευτές της από το να πέσουν με τα μούτρα στο μέλι… Στο βίντεο-ντοκουμέντο εμφανίζεται και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης να ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις με τον Δημήτρη Κουκούτση, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς και ο βουλευτής Μεσσηνίας συνομιλούν σαν δυο καλοί φίλοι.

Η πρώτη πράξη του «δράματος» περιλαμβάνει τον υπόδικο βουλευτή να ομολογεί με πόνο καρδιάς ότι αναγκάστηκε να πάρει το βουλευτικό Μερσεντές για τις μετακινήσεις του. «Μας έχουν κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Το τελευταίο που ακούμε, και συνήθως αυτό το κάνουν οι Αδωνίτσες (σ.σ. προφανώς εννοεί τον Αδωνι Γεωργιάδη) και κάτι άλλοι μέσα στη Βουλή, λένε ότι τα προνόμια τα δέχτηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εγώ έχω ένα αυτοκίνητο Suzuki.

Πως να ζήσεις με 3.500€ τον μήνα; Καίει πολύ και η Μερσεντές...

Οσοι ξέρουν από αυτοκίνητα, είναι ένα μικρό αυτοκίνητο, το οποίο όχι Καλαμάτα-Αθήνα δεν μπορεί να πάει (…) Αποδέχτηκα το αμάξι της Βουλής. Νιώθω και ασφάλεια, γιατί είναι και μεγάλο αυτοκίνητο. Εάν θα κοιτάξετε κάτω στην είσοδο, λυπάμαι που το λέω, είναι μια Μερσεντές», λέει ο Κουκούτσης στον Πυρήνα Νίκαιας.

Το παράπονο

Η δεύτερη πράξη του «δράματος Κουκούτση» κρύβει μια μεγαλύτερη αποκάλυψη: «Λοιπόν, πρέπει να ξέρετε την αλήθεια για τους μισθούς που παίρνουμε εμείς οι βουλευτές. Δεν θα κρυφτούμε. Τα χρήματα που παίρνουμε είναι 3.500 ευρώ. Είναι πολλά τα χρήματα γι’ αυτή την εποχή. Λοιπόν, τα 3.000 ευρώ (σ.σ. εννοεί από τις 6.500 ευρώ του μισθού) πηγαίνουν την 1η του μήνα στο κόμμα για τρόφιμα. Δεν τα παίρνει το κόμμα, εμείς τα διαχειριζόμαστε οι ίδιοι. Λοιπόν, με τα 3.500 ευρώ, εγώ θέλω 1.200 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον 6 με 7 φορές να ανεβοκατέβω στην Καλαμάτα ή να πάω οπουδήποτε αλλού. (…) Αυτά τα χρήματα τα βάζουμε από την τσέπη μας. Η Βουλή μάς δίνει μέσα στα 3.500 ευρώ, 400 ευρώ για βενζίνη. Και τα αυτοκίνητα αυτά καίνε τα άντερά τους», παραπονιέται ο Δ. Κουκούτσης για τα καύσιμα που καταναλώνει το Μερσεντές, τα οποία μάλιστα τα πληρώνει η Βουλή, όπως παραδέχεται.

Σε κάθε περίπτωση, από τον δημοσιευμένο ισολογισμό της ΧΑ για το έτος 2012, οι εισφορές των βουλευτών στο κόμμα ανέρχονται στις 135.173,59 ευρώ. Αν διαιρέσεις το ποσό αυτό με τον αριθμό των βουλευτών (18), προκύπτει ότι παρακρατούνται μόλις 720 ευρώ τον μήνα.

Αλλά η καλύτερη δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας έρχεται στο τέλος και είναι ενδεικτική των ψεμάτων που «ταΐζει» η Χρυσή Αυγή τα μέλη και τους υποστηρικτές της. «Θα σας πω και κάτι για να γελάσετε. Οταν περάσει 20 ο μήνας γυρίζουμε ο ένας στον άλλο και λέμε, ρε, κάνα δεκάρικο (σ.σ. εννοεί 10 ευρώ) να φάμε;».

Η κοροϊδία της Χρυσής Αυγής φαίνεται από το γεγονός ότι άλλα λένε με κλειστές τις πόρτες και άλλα δημοσίως. Οταν η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου δήλωσε ότι μπορεί να ζει «και με 1.500 ευρώ τον μήνα», η Χρυσή Αυγή την κατακεραύνωσε μιλώντας για «πολιτική αναλγησία και παχυδερμισμό, όταν 6.300.000 Ελληνες ζουν στα όρια της φτώχειας».

Τέλος, ο Δ. Κουκούτσης παραδέχεται στην ομιλία του (ολόκληρο το βίντεο θα δημοσιευθεί στο ethnos.gr) ότι είναι θαυμαστής της χούντας των συνταγματαρχών και θα ‘θελε ο στρατιωτικός γιος του να γίνει πρωθυπουργός. «Να σας πω και κάτι, να τα λέμε και ξεκάθαρα. Πέντε ευέλπιδες (σ.σ. χούντα) κυβέρνησαν καλύτερα τη χώρα. Εύχομαι ένας από αυτούς να είναι και ο γιος μου μεθαύριο. Γιατί μου λένε εμένα, άντε και πρωθυπουργός, μου λέγανε στην Καλαμάτα. Λέω εγώ, όχι λέω, ο γιος μου. Μα ο γιος σου είναι στην Ευελπίδων. Εεεε».

ΟΤΑΝ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ
«Θα δώσουμε μάχη για κάθε σκουλήκι που θα πατήσει στη Νίκαια»

Το ότι δεν… βγαίνουν με 3.500 ευρώ οι χρυσαυγίτες βουλευτές δεν είναι το μόνο «μαργαριτάρι» που μπορεί να αλιεύσει κανείς από το βίντεο της ομιλίας του Δημήτρη Κουκούτση. Η συγκέντρωση έχει πραγματοποιηθεί στη Νίκαια, τον Δεκέμβριο του 2012, τότε που η τοπική οργάνωση της περιοχής είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στις γειτονιές του Πειραιά, όταν δηλαδή βρισκόταν σε εξέλιξη το σχέδιο της Χρυσής Αυγής να «μαυρίσουν» οι «κόκκινες» πολιτικά γειτονιές. Πρόκειται για την ίδια ομάδα χρυσαυγιτών που στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 θα δολοφονήσει στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα…

Ο πυρηνάρχης Νίκαιας, προφυλακισμένος σήμερα Γιώργος Πατέλης, αναφέρει στο συγκεκριμένο βίντεο την επίσημη γραμμή της οργάνωσης για τα σχέδια που είχαν για την περιοχή:

«Θα δώσουμε μάχη για κάθε σκουλήκι που θα πατήσει στη Νίκαια. Να ξεχάσουνε την καραμέλα της κόκκινης προσφυγιάς, να ξεχάσουμε την καραμέλα που μας λένε τόσα χρόνια ότι είναι κόκκινη περιοχή. Λοιπόν, η Νίκαια είναι γαλάζια περιοχή. Και θα παραμείνει. Και όλη η Ελλάδα. Δεν θέλω να κουράσω περισσότερο. Θα τα δείτε όλα την Κυριακή… Οι πλατείες είναι δικές μας. Οπως και αυτές οι πόλεις και αυτές οι γειτονιές», είπε ο Πατέλης προλογίζοντας την ομιλία Κουκούτση. Οπως λέει ο ίδιος, το ίδιο βράδυ, μετά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ανοιχτό οργανωτικό συμβούλιο για να προετοιμάσει την ομάδα κρούσης της Κυριακής…

Νιώθει και περήφανος

Οταν παίρνει τον λόγο ο βουλευτής Κουκούτσης επιβραβεύει την δράση του πυρήνα Νίκαιας και δηλώνει υπερήφανος γι’ αυτήν. «Θέλω να σας πω μέσα από την καρδιά μου ότι είμαι πάρα πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ… Εχω κάνει και κάποιες γκάφες στη ζωή μου. Μία από αυτές ήταν ότι στις Θερμοπύλες γύρισα και έψαχνα να βρω την τοπική της Νίκαιας και λέω να πώς είναι οι τοπικές στους υπολοίπους. Αυτή είναι τοπική», λέει, αφήνοντας υπονοούμενα για τη ζήλια και τις έριδες που προκαλούσε το Τάγμα Εφόδου Νίκαιας σε άλλες τοπικές. «Εγώ είμαι μεγαλωμένος στην Καλαμάτα. Εκεί ζω, εκεί έχω την οικογένειά μου… Ζω σε μια περιοχή, η οποία αυτή περιοχή είναι άκρως συντηρητική. Λυπάμαι που το λέω για την πατρίδα μου… Δεν είναι σας και σας. Δεν έχουν αντιμετωπίσει τον κόκκινο οχετό που έχετε αντιμετωπίσει εσείς. Και πάλι δεν έχουν ούτε τη μαζικότητα, ούτε την αγωνιστικότητα τη δική σας», συμπληρώνει ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Ο Δ. Κουκούτσης, όμως, προχωράει και σε άλλες αποκαλύψεις, ανάμεσα στις οποίες και λεπτομέρειες της κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς των βουλευτών της ΧΑ, που παραπέμπει απολύτως σε παρέα καφενείου. «Πετάγεται ένας και λέει από το βήμα, να σας πω και μια παροιμία: ?Ο σουλτάνος…?. Και γυρίζει ο Παναγιώταρος και λέει στον ΑΝΤ1 ή στο Mega;», αφηγείται. «Εκείνος όμως που είναι υπέροχος είναι ο Καραϊσκάκης μας (σ.σ.: εννοεί τον Μπαρμπαρούση). Λοιπόν, πρέπει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ για το Μνημόνιο, οπότε υπήρχαν κάποια άρθρα… Σηκωνόταν ο ένας ναι στο άρθρο 1, ναι στο 2, όχι στο 3, παρών… Και πετάγεται ο Καραϊσκάκης και λέει, με την αιτωλοακαρνανική προφορά του, “Με τέτοιες αποδόσεις τι να πιάσετε;”», παραδέχεται την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων με λογική τζογαδόρου…

2 thoughts on “ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Δημήτρη Κουκούτση, τον βουλευτή με τη Μερσέντες που δεν βγαίνει με 3.500 ευρώ το μήνα

  1. Pingback: Φακελάκι “μόνο από Έλληνες” έπαιρνε ο χρυσαυγίτης μαιευτήρας στη Μυτιλήνη! | JailGoldenDawn

  2. Pingback: Γιατί μαυρίζω τη Χρυσή Αυγή | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.