“Δεν θέλουμε γραφεία βιαστών και δολοφόνων”: εξώσεις της Χρυσής Αυγης σε Μαρούσι και Ξάνθη

xanthi

Με τη διαδικασία της έξωσης είναι αντιμέτωπες οι τοπικές οργανώσεις Βορείων Προαστίων και Ξάνθης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αφροδίτης Τζιαντζη για την Εφημερίδα των Συντακτών (06/10/2014), ο ιδιοκτητης των (νέων) γραφείων της Χρυσής Αυγής Βορείων Προαστίων στο Μαρούσι, έχει αποστειλει εξώδικο από τις 08/08/14 με το οποίο ζητά την αποχώρηση των Χρυσαυγιτών απο το ακίνητο για το οποίο δεν έχουν υπογράψει μισθωτήριο συμβόλαιο. Η μετακόμιση από τα παλιά γραφεία στο Ηράκλειο στα νέα στο Μαρούσι είχε γίνει το καλοκαίρι σε συνθήκες νυχτερινής καταδίωξης, τόσο εσπευσμένα ώστε να μην έχει υπογραφεί συμβόλαιο. Στις 21/10/2014 δικάζονται ασφαλιστικά μέτρα του ιδιοκτήτη για την εκκένωση του κτιρίου, ενώ αυτη τη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν νέες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συναυλίες των κατοίκων προκειμένου να κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί.

Αναδημοσιεύουμε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας enypografa.gr:

“Η οργάνωση φέρεται να έχει παράνομα καταλάβει το ακίνητο όπου στεγάζει τα γραφεία της στο Μαρούσι, στη Λ. Κηφισίας 141 & Μαραθωνοδρόμου, καθώς δεν έχει υπογραφεί μισθωτήριο συμβόλαιο και ο ιδιοκτήτης έχει ζητήσει από τις 8 Αυγούστου, με εξώδικη δήλωσή του, την αποχώρησή τους από το κτήριο που «όλως παράνομα και αυθαίρετα κάνουν χρήση καταλαμβάνοντας, τρόπο τινά», καλώντας τους να «παύσουν στο μέλλον κάθε περαιτέρω, οποιασδήποτε μορφής, διατάραξη και προσβολή του». Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ιδιοκτήτης έχει καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα για εκκένωση του κτηρίου, που θα συζητηθούν στις 21/10.

Oπως αποκαλύπτεται, η εγκατάσταση της Χ.Α. στο επίμαχο ακίνητο στο Μαρούσι έγινε αφού διαπραγματεύτηκαν με τον γιο του ιδιοκτήτη (ο ιδιοκτήτης ζει στην επαρχία), ο οποίος απλώς είχε εξουσιοδοτηθεί να δείχνει το ακίνητο στους υποψήφιους ενοικιαστές. Η Χ.Α., αφού «συμφώνησε» κατ΄ αρχήν με το συγκεκριμένο πρόσωπο, εγκαταστάθηκε στο κτήριο την 1 Ιουλίου 2014, πριν συζητήσει και συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη και πριν υπογραφεί μισθωτήριο συμβόλαιο. Όταν αυτό έγινε γνωστό, ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να υπογράψει μισθωτήριο και τους ζήτησε να αποχωρήσουν, κάτι που δεν έκαναν, καταλαμβάνοντας αυθαίρετα το ακίνητο και παραμένοντας σε αυτό μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, όλο αυτό το διάστημα, όταν η Χ.Α. πραγματοποιεί συγκεντρώσεις στο γραφείο, παρατάσσει επιδεικτικά τους γνωστούς «φουσκωτούς» στα μπαλκόνια ολόκληρου του κτηρίου, όχι μόνο του γραφείου που υποτίθεται ότι έχει νοικιάσει, γεγονός που σε συνδυασμό με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν το γραφείο έχει κάνει τον βίο της γειτονιάς αβίωτο.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το άτομο που μοίραζε αντιφασιστικό υλικό στην γειτονιά στις 23/7 (παραμονή της αντιφασιστικής πορείας στο Μαρούσι) και δέχθηκε επίθεση από την «ασφάλεια του γραφείου» είναι ο άλλος γιος του ιδιοκτήτη”.

Στην Ξάνθη, η διαδικασία της έξωσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την είδηση από το Xanthipress.gr (06/10/2014):

“Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η αποχώρηση της Χρυσής Αυγής από τα γραφεία που διέθετε στο κέντρο της Ξάνθης, μετά την άρνηση της ιδιοκτήτριας του ακινήτου στην οδό Τσιμισκή να τους ανανεώσει το συμβόλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν πριν από δύο χρόνια είχαν μισθώσει το γραφείο, οι ιδιοκτήτες δεν γνώριζαν ότι πρόκειται να φιλοξενηθούν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης και η φημολογία αναφέρει ότι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να τους «βγάλουν» από την οικοδομή, όταν το αντιλήφθηκαν. Τελικά με τη λήξη του συμβολαίου η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να το ανανεώσει και το κόμμα του Μιχαλολιάκου αναζητά νέα στέγη .

Μετακόμιζαν όλοι οι υπόλοιποι από την οικοδομή !

Όμως κανείς στην περιοχή της Ξάνθης δεν φαίνεται διατεθειμένος να εκμισθώσει ακίνητο στους νεοναζί, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους αλλά και για πρακτικούς αφού στο κτίριο που φιλοξενήθηκαν μέχρι σήμερα είχε προκληθεί τεράστια αναστάτωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί από τους επαγγελματίες που φιλοξενούνταν στην οικοδομή αποχώρησαν τον τελευταίο καιρό για ευνόητους λόγους.

Τα γραφεία είχαν γίνει και στόχος επιθέσεων κατά καιρούς ενώ για μεγάλο διάστημα υπήρχε μόνιμη φύλαξη από την Αστυνομία της Ξάνθης, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και σταμάτησε πριν ένα χρόνο. Πλέον οι χρυσαυγίτες της Ξάνθης θα πρέπει να αναζητήσουν στέγη σε ιδιοκτήτη που να είναι ομοϊδεάτης γιατί η κοινωνία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συνεργαστεί μαζί τους.

Θα φύγει και η ταμπέλα;

Σύμφωνα με μια πληροφορία, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αφαιρέσουν την μεγάλη ταμπέλα που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Βέβαια, στην περίπτωση που δεν τον κάνουν αυτοί, υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι να την απομακρύνουν, ιδίοις εξόδοις…”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.