Δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής η Κανέλλη για την επίθεση του Κασιδιάρη – αναβλήθηκε η εκδίκαση

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη για την εναντίον της επίθεση από τον Κασιδιάρη στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 στις 07 Ιουνίου 2011. Ο Κασιδιάρης διώχτηκε καταρχάς αυτεπάγγελτα για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Η Λιάνα Κανέλλη δήλωσε ότι μετά την δολοφονία Φύσσα δεν είχε το περιθώριο ηθικά και πολιτικά να μην παραστεί στο δικαστήριο. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 12 Δεκέμβρη 2014.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις της Κανέλλη:

Σύμφωνα πάντως με κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά, η επίθεση Κασιδιάρη στις βουλευτίνες της Αριστεράς Κανέλλη και Δούρου κάθε άλλο παρά “αυθόρμητες” ήταν. Όπως γράφει ο Ψαρράς στην Εφημερίδα των Συντακτών (02/10/2014) σε άρθρο με τίτλο “Χαστούκι με εντολή του Αρχηγού”:

“Μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να ισχυρίζεται ότι χτύπησε τη Λιάνα Κανέλλη «αμυνόμενος», αλλά όπως αποδεικνύει το βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών», η επίθεση του ναζιστή βουλευτή με στόχο τη βουλευτή του ΚΚΕ και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου) στο στούντιο του ΑΝΤ1 ήταν απολύτως προμελετημένη.

Σε ομιλία του προς τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσουν την ανοιχτή βία εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, προκειμένου να στρέψουν προς αυτούς τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Αρχηγός ακούγεται καθαρά να προαναγγέλλει: «Ναι! Θα τους χαστουκίσουμε, θα τους χλευάσουμε, θα τους υβρίσουμε. Αυτό δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν. Και θα το μάθει ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

Η ομιλία έγινε στις 21.5.2011, έναν ολόκληρο χρόνο πριν από την επίθεση Κασιδιάρη. Και τη μέθοδο αυτή την έχει αντιγράψει ο Αρχηγός από τον τρόπο συμπεριφοράς του Ρώσου ακροδεξιού ηγέτη Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, με τον οποίο η οργάνωση διατηρεί επαφές από το 1996. Ο Ζιρινόφσκι ήταν εκείνος που έριξε ένα ποτήρι νερό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής και εκείνος πάλι γρονθοκόπησε δημόσια πολιτικό του αντίπαλο”.

Δείτε το βίντεο εδω:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.