Ξανασμίγει στο εδώλιο η χρυσαυγίτικη παλιοπαρέα της Λάρισας

Τη Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη, δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λάρισας οι πέντε φασίστες που είχαν συλληφθει σε επεισόδια στις 18 Απρίλη του 2010. Η Χρυσή Αυγή είχε εκείνη τη μέρα επιχειρήσει να κάνει ναζιστική παρέλαση στο κέντρο της πόλης, σχέδιο όμως που αποτράπηκε από αντιφασιστική συγκέντρωση. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθοδηγούμενα από στελέχη της, χρησιμοποίησαν σκυλιά πιτ-μπουλ εναντίον αντρών της ΕΛ.ΑΣ., μιας και δεν είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν το αρχικό τους σχέδιο που ήταν να τα ξαμολήσουν εναντίον των αντιφασιστών. Οι κατηγορίες κατά των πέντε είναι για στάση, διακεκριμένη στάση, οπλοφορία, κλπ. Ποιοί είναι όμως οι κατηγορούμενοι;

Τα ονόματα των κατηγορούμενων είναι ενδεικτικά της κρίσης που διέρχεται η ναζιστική συμμορία, που στην περίπτωση της Λάρισας έχει εκφραστεί με απόλυτη οργανωτική διάλυση: Παναγιώταρος Ηλίας, Χάμος Αστέριος, Ρήγας Νικόλαος, Κολτσίδας Δημήτριος, Σαρρής Γεώργιος.

Ο Χάμος είναι πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και νυν πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Λάρισας που ξυλοκοπήθηκε πέρυσι στις 15/09/2013 στον Μελιγαλά από τον Γερμενή και τον Λαγό. Σήμερα η Καθημερινή φέρνει στη δημοσιότητα ηχητικό στο οποίο οι Χρυσαυγίτες θριαμβολογούν για το τσάκισμα του “προδότη”. Η τηλεφωνική περιγραφή του ξυλοδαρμού – Γερμενής και Λαγός δέρνουν, Παππάς σιωπά και Κασιδιάρης γελάει – ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ με τη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λάρισας. Στην ουσία, πρόκειται για πανηγυρική επιβεβαίωση των καταγγελλομένων και περαιτέρω απόδειξη για το ότι όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής γνώριζαν την τέλεση εγκληματικών πράξεων.

Ο Κολτσίδας είναι κι αυτός πλέον πρώην Χρυσαυγίτης. Από τα παλιά και σκληρα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, διέπρεψε σε τραμπουκισμούς, εμπρησμούς και άλλες συναφείς δράσεις. Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής, αφού ο Αλεξόπουλος του πήρε την έδρα για λίγες ψήφους, γεγονός που είχε προκαλέσει όχι λίγες γκρίνιες στην τοπική οργάνωση. Ο Κολτσίδας πανηγύρισε την ανεξαρτητοποίηση Αλεξόπουλου ως μια προσωπική και πολιτική δικαίωση απέναντι στην Κεντρική Διοίκηση της Χρυσής Αυγής και αναβαπτίστηκε σε νούμερο ένα της τοπικής της Λαρισας. “Απογοητεύτηκε” όμως γρήγορα από την στροφή της οργάνωσης στη “μετριοπάθεια”, ιδίως μετά την έναρξη της ποινικής δίωξης και την αποπειρα του Μιχαλολιάκου να παρουσιάσει ένα συνετό “ακροδεξιό” προφίλ, με επιλογές όπως του Συναδινού και του Επιτήδειου για τις θέσεις των ευρωβουλευτών. Το καλοκαίρι διαγράφτηκε από τη Χρυσή Αυγή. Τα βίντεο του Κολτσίδα να μιλάει με τον Επιτήδειο, αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ, είναι χαρακτηριστικά.

Αραγε, πώς θα ξανακολλήσουν μαζί στο εδώλιο ο Χάμος και ο Κολτσίδας, μαζί με τον Παναγιώταρο, τον Ρήγα και τον Σαρρή; Και ποιός θα τους υπερασπιστεί τώρα που ο “χώρος” στη Λάρισα πνέει μένεα ενάντια στα “λαμόγια της Χρυσής Αυγής”;