Τα “στελέχη” της συμμορίας ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου (1): Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος

(Κείμενο: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Ελεύθερος Τύπος, 16/09/2014)

Για «ενέδρα» θανάτου με θύμα 33χρονο Ελληνοαρμένιο συνελήφθη γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που φέρεται να οργάνωσε τάγμα εφόδου που επιτέθηκε συντονισμένα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στη Μάνδρα Αττικής.

Πρόκειται για τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια Αττικής, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με ακόμα 15 μαυροντυμένους «φουσκωτούς» εμφανίστηκαν οργανωμένα σε πολυσύχναστο σημείο της Μάνδρας, περικύκλωσαν τον 33χρονο και τον ξυλοκόπηοαν άγρια.

«Κωλοορμένιε, θα σε γ… Γ… τη χώρα σου. Αυτό πρόλαβα να ακούσω πριν πέσω κάτω αιμόφυρτος και αρχίσουν όλοι μαζί να με κλοτσάνε στο κεφάλι. Στην αρχή είδα τον Αντωνόπουλο μόνο του στην πλατεία και για αυτό πήγα να του μιλήσω όταν με φώναξε.

Με το που έφτασα, όμως, εμφανίστηκαν 15 γυμνασμένοι άνδρες. Με τραβούσαν μακριά από την πλατεία για να με αποτελειώσουν. Σώθηκα χάρη στον κόσμο που ήταν μπροστά», καταγγέλλει , στον «Ε.Τ.» ο 33χρονος Ελληνοαρμένιος.

Η αφορμή για την επίθεση, όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ήταν προσωπική διαφορά του Αντωνόπουλου με το θύμα για μία 25χρονη σερβιτόρα από το Καζακστάν.

Ο εισαγγελέας, ωστόσο, διέταξε προανάκριση και για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου.

«Το πρόσχημα ήταν μία γυναίκα με την οποία είχα σχέση πριν από πολλά χρόνια. Όποτε πήγαινα στα μπαρ όπου δουλεύει εκείνη, ο Αντωνόπουλος, ο οποίος διατηρεί τώρα σχέση μαζί της, ερχόταν και με απειλούσε γιατί πίστευε ότι μπορεί ακόμα να έχω κάτι μαζί της.

Αυτό, ωστόσο, δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα και το ήξερε. Έψαχνε αφορμή. Η αιτία είναι ο ρατσισμός», προσθέτει ο Ελληνοαρμένιος.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος συναντήθηκε τυχαία ξανά στο συγκεκριμένο μπαρ με το χρυσουγίτη, ο οποίος του είπε. «Είμαι ο Αντωνόπουλος της Χρυσής Αυγής. Σου ξαναλέω να προσέχεις ας κινήσεις σου με την κοπέλα». Λίγη ώρα μετά και αφού ο χρυσαυγίτης είχε αποχωρήσει, ο Ελληνοαρμένιος διεμήνυσε στην 25χρονη από το Καζακστάν ότι «δεν θα φοβηθώ επειδή ο φίλος σου είναι χρυσαυγίτης».

Η σερβιτόρα είπε στον Αντωνόπουλο τη φράση του 33χρονου και τότε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής άρχισε να του στέλνει μηνύματα ότι θέλει να τον δει από κοντά. Η ευκαιρία του δόθηκε στις 23:25 το Σάββατο όταν του έστησε ενέδρα σε κεντρική πλατεία της Μάνδρας.

Ο Αντωνόπουλος -ο οποίος είναι κάτοχος νόμιμα δηλωμένης καραμπίνας- θεωρείται «δεξί χέρι» του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η οργανωμένη επίθεση έγινε παρουσία πλήθους κόσμου και του αντιδήμαρχου Μάνδρας. Ελάχιστοι από αυτούς κατέθεσαν στην Αστυνομία ως μάρτυρες γιατί -όπως είπαν ανεπίσημα στους αστυνομικούς- φοβούνται.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» με τραύματα στο δεξί μάτι και το αριστερό πόδι, ενώ πέντε λεπτά μετά το επεισόδιο στο σημείο έφτασε μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που δεν έκανε προσαγωγές. Ύστερα από την καταγγελία του Ελληνοαρμένιου, τα ξημερώματα της Κυριακής κλήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Μάνδρας ο Αντωνόπουλος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από το θύμα και συνελήφθη για «επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπούσων τις φυλετικές διακρίσεις».

Στο Α.Τ. Μάνδρας επικράτησε τις πρώτες ώρες πανικός από το φόβο συγκέντρωσης χρυσαυγιτών στο σημείο για συμπαράσταση στον Αντωνόπουλο. Αυτός είναι και ο λόγος που λίγο αργότερα ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών της ΟΠΚΕ στη ΓΑΔΑ.

Πληροφορίες του «Ε.Τ.» αναφέρουν ότι «φως» στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών αναμένεται να ρίξει οπτικό υλικό από κάμερα καφετέριας που βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης.

Εξίσου σημαντικά στοιχεία εκτιμάται ότι θα προκύψουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από την οποία μπορεί να εξακριβωθεί με ποιο τρόπο -πιθανότατα με sms οργανώθηκε το κτύπημα.

3 thoughts on “Τα “στελέχη” της συμμορίας ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου (1): Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος

  1. Pingback: Δίκη για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια : Ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση οι δύο χρυσαυγίτες | Mpalothia

  2. Pingback: Ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση οι χρυσαυγίτες Σιατούνης και Στράτος | JailGoldenDawn

  3. Pingback: Φακελάκι “μόνο από Έλληνες” έπαιρνε ο χρυσαυγίτης μαιευτήρας στη Μυτιλήνη! | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.