Ξεκινά στις 07/04/14 η δίκη Αποστολόπουλου-Χατζηπαυλίδη για την επίθεση σε μαθητή στο Παλιό Φάληρο

Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα της συλλογικότητας «Ανήσυχοι Γονείς» (Πρωτοβουλία γονιών από τις περιοχές Π. Φαλήρου – Ν. Σμύρνης, ανήσυχοι με την εξάπλωση του νεοναζισμού και την εισβολή του στα σχολεία), για μαζική συμμετοχή έξω από το ΜΟΔ της Αθήνας τη Δευτέρα 7 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση Αποστολόπουλου-Χατζηπαυλίδη περιλαμβάνεται στις “32 δικογραφίες Δένδια” και στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

“Πέρασαν σχεδόν 14 μήνες από το πρωί της Δευτέρας 28 Γενάρη 2013, τότε που ένα 16χρονο παιδί, μαθητής στο 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου, μαχαιρώθηκε από εξωσχολικά άτομα πηγαίνοντας στο σχολείο του. Η ζωή του κινδύνευσε, ένα από τα τραύματα ήταν βαθύ, πολύ κοντά στην καρωτίδα. Τα τραύματα στην ψυχή του θύματος, στην οικογένειά του αλλά και την παρέα του, ασφαλώς θα αργήσουν να επουλωθούν.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη και είναι προφυλακισμένος. Αν και για μήνες αρνιόταν την πράξη του, το περασμένο καλοκαίρι αναγκάστηκε να ομολογήσει μετά τη σύλληψη ενός συνεργού του και την αποκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ήρθε λοιπόν η ώρα και ελπίζουμε να αποδειχτεί στο δικαστήριο, πως η επίθεση αυτή ήταν προμελετημένη και έγινε από μέλη του νεοναζιστικού χώρου με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο νέο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο των επιθέσεων και του εκφοβισμού που καλλιεργούσε η δράση των φασιστικών συμμοριών. Ήταν η περίοδος που η κυβέρνηση δεν είχε ακόμη «ανακαλύψει» τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, η οποία δρούσε ανενόχλητη, πολλές φορές με τις πλάτες του κρατικού μηχανισμού.

Το χτύπημα αυτό, πρωτοφανές για τη συνοικία μας, ήταν η αφορμή να αφυπνιστούμε κάποιοι. Όμως δεν τελειώσαμε με τους φασίστες στην περιοχή μας. Παρά τις διώξεις και προφυλακίσεις στελεχών τους, προσπαθούν να ανασυνταχθούν. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται ξανά στους δρόμους και κατεβαίνουν στις τοπικές εκλογές, επιδιώκοντας να αποκτήσουν εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο του Π. Φαλήρου.

Για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα και να απομονώσουμε τους φασίστες στα σχολειά και τις γειτονιές μας, για μην ξαναγίνουν επιθέσεις στην περιοχή μας, για να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης, σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, τη Δευτέρα, 7 Απριλίου, 9 το πρωί (Β’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, Δέγλερη 4, Αίθουσα 2)”.

UPDATE: Το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Απρίλη, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας ο δικηγόρος που αυτεπαγγέλτως διορίστηκε από το δικαστήριο για τον δεύτερο των κατηγορουμένων (Χατζηπαυλίδης).

2 thoughts on “Ξεκινά στις 07/04/14 η δίκη Αποστολόπουλου-Χατζηπαυλίδη για την επίθεση σε μαθητή στο Παλιό Φάληρο

  1. Pingback: “Μίλησαν” τα κινητά: μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες του Π. Φαλήρου | JailGoldenDawn

  2. Pingback: “Μίλησαν” τα κινητά: μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες του Π. Φαλήρου | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.