Να αθωωθούν οι μετανάστες που δικάζονται την Τρίτη 04/03

(Πηγή: Εργατική Αλληλεγγύη)

Δικάζονται την Τρίτη 4 Μάρτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο πακιστανός μετανάστης Ναζίμ Μαχμούντ και οι άλλοι δύο συγκάτοικοί του Μοντασέρ Αλί και Μουχτάρ Αχμέτ.

Και οι τρεις συνελήφθησαν στην διάρκεια φασιστικής επίθεσης με τη συνενοχή της Ελληνικής Αστυνομίας που οργανώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Ιούλη 2012 σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών στο Περιστέρι. Οι θύτες παριστάνοντας τα θύματα, κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος των Πακιστανών που δέχθηκαν επίθεση μέσα στο σπίτι τους!Η επίθεση στον Ναζίμ Μαχμούτ και τους συγκατοίκους του είναι μία πρόκληση αφού η στοχοποίησή του δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για πολιτικά σχεδιασμένη ενέργεια για να τρομοκρατηθούν τα πιο ενεργά και δραστήρια στοιχεία της πακιστανικής κοινότητας στο Περιστέρι. Ο Ναζίμ Μαχμούντ, ένας από τους τρεις διωκόμενους, είναι το πιο ενεργό μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών στο Περιστέρι. Είναι επίσης μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Το γεγονός ότι σέρνονται στα δικαστήρια τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων αποδεικνύει για άλλη μία φορά τις σχέσεις των Νεοναζί με την αστυνομία του Δένδια. Το καλοκαίρι του 2012 η συμπαιγνία Χρυσής Αυγής και Ελληνικής Αστυνομίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εκείνο το χρόνο είχαν καταγραφεί από την πακιστανική κοινότητα εκατοντάδες φασιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών σε πάρα πολλές γειτονιές. Όμως σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, η αστυνομία δεν έκανε το παραμικρό για να συλλάβει τους επίδοξους δολοφόνους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η πρόκληση. Ο Ναζίμ Μαχμούτ είχε βρει το θάρρος και είχε καταγγείλει όλη αυτή τη συνεργασία Χρυσής Αυγής και αστυνομίας, σε ζωντανή συνέντευξή του στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη στην ΕΡΤ. Τότε ο μεν Δένδιας διέταξε «έρευνα» για τις καταγγελίες, οι δε δημοσιογράφοι απολύθηκαν αφού έπεσε πάνω τους ο πέλεκυς της λογοκρισίας.

Η ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 4 Μάρτη στις 9πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, απαιτώντας να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.