Συνέχιση της βιομηχανίας φασιστικών διώξεων: Μήνυση στον κινηματογραφιστή Κ.Γεωργούση κατέθεσε ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής Αλ. Πλωμαρίτης

georgousis

Μήνυση κατά του δημιουργού του ντοκιμαντέρ “The Cleaners” Κωνσταντίνου Γεωργούση για “παραβίαση του απορρήτου της προφορικής συνομιλίας” κατά το άρθρο 370Α παρ. 2 ΠΚ κατέθεσε ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής Αλ. Πλωμαρίτης, ο ίδιος διωκόμενος αυτεπαγγέλτως με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979.

Ο Πλωμαρίτης ήταν ένας από τους “πρωταγωνιστές” του ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Γεωργούσης στη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα το διάστημα των διπλών εκλογών του Μαϊου-Ιουνίου 2012. Πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή της ΧΑ που επινόησε την ιστορία των “Χρυσαυγιτών-που-βοηθάνε-τις-γιαγιάδες-του-Αγίου-Παντελεήμονα-να-πάρουν-τις-συντάξεις-τους-από-τα-ATM” – χρησιμοποίησε γι’ αυτό την ίδια του τη μάνα και βέβαια τους πρόθυμους δημοσιογραφους του Πρώτου Θέματος του Θέμου Αναστασιάδη.

Ο νεαρός κινηματογραφιστής είχε προσεγγίσει τα μέλη της οργάνωσης και τους είχε ζητήσει να καλύψει την προεκλογική τους δραστηριότητα στην περιοχή, στα πλαίσια διδακτορικής του εργασίας. Εκτός του Πλωμαρίτη, βασικός “σύνδεσμος” του Γεωργούση ήταν ο Γιώργος Βάθης, μέλος της Χρυσής Αυγής και αυτός, “κλειδοκράτορας” της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα και κατηγορούμενος για σωματεμπορία (βλ. την έρευνα του Δημήτρη Ψαρρά, “Αίμα τιμή τράφικινγκ”, ΕφΣυν, 12/01/2014).

Οι Χρυσαυγίτες αξιοποίησαν λαίμαργα την παρουσία της κάμερας του Γεωργούση και εξέθεσαν το “πρόγραμμα” της οργάνωσης σε όλο του το βάθος: από τα “σαπούνια” για τους αριστερούς και τους μετανάστες, μέχρι τα μαχαιρώματα και την βία για όλους τους “εχθρούς” της οργάνωσης. Αυτό που δεν υπολόγισαν ήταν ότι μετά την προβολή της ταινίας και τη δημοσιοποίηση τμήματός της στο κανάλι Channel 4 (που είναι και αυτό μηνυόμενο), θα υπήρχε κατακραυγή. Ο Πλωμαρίτης ατύχησε να βγει στη δημοσιότητα το βίντεο με τον ίδιο να εκθέτει τις “απόψεις” του, σε μια περίοδο που συζητιόταν η επάρκεια του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 ή η ανάγκη ψήφισης νέου: για να επιδειχθεί το έργο των νέων Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας (που τέθηκαν σε λειτουργία μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν), το επίμαχο βίντεο στάλθηκε από την ΕΛΑΣ στον εισαγγελέα. Έτσι προέκυψε η δίωξη του Πλωμαρίτη.

plomaritis1

Ως απάντηση στη δίωξή του αυτή, ο Πλωμαρίτης υπέβαλε μήνυση για “παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων” κατά του Γεωργούση και του βρετανικού καναλιού Channel 4. Είναι μια μήνυση που την είχε προαναγγείλει ο Κασιδιάρης στα κανάλια και την υλοποίησε το άτυπο νομικό γραφείο της ναζιστικής οργάνωσης. Ο Γεωργούσης διώκεται σε βαθμό κακουργήματος (!), αφού οι μηνυτές του επικαλούνται την επιβαρυντική περίσταση της παραγράφου 4 του α.370Α (παραβίαση απορρήτου κατ’ επάγγελμα ή για ίδιο οικονομικό όφελος).

Δήλωση του συνηγόρου του Κωνσταντίνου Γεωργούση Θανάση Καμπαγιάννη:

Η μήνυση Πλωμαρίτη κατά του Κωνσταντίνου Γεωργούση είναι μια αναμενόμενη συνέχιση της βιομηχανίας φασιστικών διώξεων κατά των πάσης φύσεως “εχθρών” της ναζιστικής οργάνωσης. Το έργο του Γεωργούση πόνεσε την φασιστική συμμορία, γιατί αποκάλυψε στο ευρύ κοινό το ποιόν των απόψεων και των στελεχών της. Με αυτή την προσχηματική και πολιτικά υποκινούμενη μήνυση, ο Γεωργούσης διώκεται ως καλλιτέχνης, αλλά και ως αντιφασίστας. Είμαστε βέβαιοι ότι η Χρυσή Αυγή θα ήθελε να επιβάλλει στον Γεωργούση την ποινή που επέβαλε στον Παύλο Φύσσα. Αλλά, οι διώξεις αυτές θα γίνουν καταδίκες των νεοναζιστών. Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και να στείλει την μήνυση στο αρχείο. Αντίθετα, ζητάμε την παραδειγματική καταδίκη του Πλωμαρίτη στην εκκρεμή δίκη του με βάση τις διατάξεις του ν. 927/1979”.

One thought on “Συνέχιση της βιομηχανίας φασιστικών διώξεων: Μήνυση στον κινηματογραφιστή Κ.Γεωργούση κατέθεσε ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής Αλ. Πλωμαρίτης

  1. Pingback: Αρχειοθετήθηκε η χρυσαυγίτικη μήνυση κατά του σκηνοθέτη Κ.Γεωργούση – την Τρίτη 16/09 η δίκη Πλωμαρίτη | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.