Παράσταση πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση: ναι για μέλη και πυρηνάρχες – όχι για τους βουλευτές

dikigoroi_kata_xa_2Το δικαστήριο έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής τόσο για τις επιμέρους εγκληματικές πράξεις (Φύσσας, Αιγύπτιοι, ΠΑΜΕ) όσο και για την εγκληματική οργάνωση, μόνον όμως κατά όσων κατηγορούνται και για τις δύο πράξεις. Αντίθετα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των βουλευτών/ηγετών της ΧΑ που κατηγορούνται μόνο για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η αντίφαση να αναγνωρίζεται πολιτική αγωγή για την εγκληματική οργάνωση κατά των εκτελεστικών οργάνων και των πυρηναρχών, όχι όμως και κατά των διευθυντών, θα ταλανίσει το δικαστήριο στην αποδεικτική διαδικασία: στην ουσία η έδρα κράτησε για τον εαυτό της τη δυνατότητα να ελέγχει την παρέμβαση της πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση, χωρίς να την αποκλείει.

Αν η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης θεωρεί ότι η απόφαση αυτή είναι αρκετή για να τη θωρακίσει από την παρέμβαση της πολιτικής αγωγής, αυταπατάται. Όποια και αν είναι η δικαστική απόφαση, η πολιτική αγωγή θα εξασφαλίσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκάλυψη του οργανωμένου και κεντρικά καθοδηγημένου χαρακτήρα των πράξεων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

[Διαβάστε την εισαγγελική πρόταση, την οποία έκανε αποδεκτή το δικαστήριο, εδώ].

2 thoughts on “Παράσταση πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση: ναι για μέλη και πυρηνάρχες – όχι για τους βουλευτές

  1. Pingback: ΗΜΕΡΑ 17: “ΑΝ ΜΕ ΣΕΒΟΣΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ” | Golden Dawn Watch

  2. Pingback: Η Δίκη –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.