Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

xa_2h_mera(Κείμενο: Μίνα Μουστάκα, Τα Νέα, 7/05/2015)

Η δεύτερα μέρα της πολύκροτης δίκης συνεχίστηκε με την απουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βασικών κατηγορουμένων από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο κατά τη διαδικασία που ξεκίνησε την Πέμπτη τέθηκαν εξ αρχής αιτήματα για διακοπή της δίκης από φορείς της πόλης αλλά και από τους δικηγόρους και τους δημοσιογράφους που επισήμαναν σωρεία προβλημάτων από την επιλογή της αίθουσας στις φυλακές Κορυδαλλού για τη διεξαγωγή της δίκης.

Από το εδώλιο απουσίαζαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι και για πρώτη φορά προσήλθε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν και πάλι σήμερα οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, αλλά όχι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Στην δικαστική αίθουσα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη και ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας «θέλω να τον δω» αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της Γιώργο Ρουπακιά.

Ένας από τους συνηγόρους την πλησίασε λέγοντας της «σε παρακαλώ» .

«Πως θα γίνει» του απάντησε κλαίγοντας «θέλω να τον δω». Όταν όμως διαπίστωσε ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απευθύνθηκε στους φίλους του λέγοντας « Δεν θέλω να δημιουργηθεί φασαρία. Πάμε πίσω».

Διακοπή

Η δίκη διεκόπη για λίγη ώρα προκειμένου να επιδοθούν οι διορισμοί σε συνηγόρους που διορίστηκαν σε κατηγορούμενο από το δικαστήριο. Παράλληλα, όμως, ένας ακόμη κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν έχει νομικό παραστάτη.

Αίτημα για άλλη αίθουσα

Από την πλευρά των συνηγόρων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα τέθηκε το θέμα με τα αιτήματα από κατηγορουμένους για διορισμό δικηγόρων σε μια προσπάθεια διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της δίκης.

Επίσης από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής τέθηκε και πάλι το θέμα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα, τονίζοντας τα προβλήματα για την τοπική κοινωνία αλλά και για τη στενότητα του χώρου.

Το αίτημα βρήκε στήριξη και από δικηγόρους των κατηγορουμένων με τον συνήγορο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκη Μιχαλόλια, να θέτει θέματα ακαταλληλότητας της αίθουσας.

Το λόγο πήρε ο δήμαρχος του Κορυδαλλού κ. Κασιμάτης ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα από τη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό και τόνισε ότι «και σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά θα πάνε σε άλλα σχολεία γειτονικών περιοχών για να δώσουν εξετάσεις. Κάνω έκκληση στη λογική και την ευαισθησία σας».

Το αίτημα του δημάρχου υποστήριξε και ο υπερασπιστής των μελών του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν επίθεση απο μέλη της ΧΑ.

Από την πλευρά της ΠΟΕΣΥ έλαβε το λόγο ο κ.Γ. Σαββίδης κάνοντας λόγο για τα,προβλήματα των δημοσιογράφων.

Πάντως η εισαγγελέας πρότεινε να γίνεται η δίκη Σάββατο και ακολούθησε πανδαιμόνιο.

One thought on “Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

  1. Pingback: Η Δίκη –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.