Ο Λαγός κρίσιμος σύνδεσμος των ταγμάτων εφόδου με τον Μιχαλολιάκο

Ο Λαγός είναι ο πιο κρίσιμος – και ταυτόχρονα ο πιο αδύνατος – κρίκος της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Είναι ο σύνδεσμος της ηγεσίας της οργάνωσης με τα τάγματα εφόδου του Πειραιά και στις τρεις βασικές υποθέσεις που θα συνεκδικαστούν μαζί με την κατηγορία της “εγκληματικής οργάνωσης”: δολοφονία Φύσσα, δολοφονική επίθεση σε ΠΑΜΕ, δολοφονική επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες. Η επανεκλογή του στη θέση του βουλευτή Πειραιά πραγματοποιήθηκε κατόπιν “γραμμής” του Φύρερ της οργάνωσης, που με τον τρόπο αυτό επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον σωματοφύλακά του και ανέλαβε την πολιτική και ποινική ευθύνη όλων των εγκληματικών του πράξεων.

Ο Λαγός δεν ξεχνάει τον ρόλο του συνδέσμου. Όσες φορές μιλάει, αναφέρεται ρητά ή υπόρρητα στους συγκρατούμενούς του, αποδεικνύοντας ότι είναι όλοι τους αμετανόητα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σε συνέντευξή του σε ακροδεξιό μπλογκ πριν τις εκλογές, ο Λαγός λέει: “Ο Πειραιάς είναι λαϊκή γειτονιά των Εθνικιστών. Αυτό θα είναι μια ελάχιστη ένδειξη φόρου τιμής στους συναγωνιστές που παραμένουν παράνομα κλεισμένοι στις φυλακές Μαλανδρίνου, της Κορίνθου, του Ναυπλίου και του Δομοκού. Γι’ αυτό είναι φυλακή. Γιατί πολέμησαν για την Χρυσή Αυγή στον Πειραιά. Τα αδέρφια τους όμως έξω συνεχίζουν τον τεράστιο αγώνα και δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν”. Μιλώντας για κρατούμενους στο Μαλανδρίνο, ο Λαγός στέλνει καθαρό μήνυμα ότι, για παράδειγμα, ο Πατέλης εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, η οποία καλύπτει ρητά και συνειδητά τις εγκληματικές του πράξεις, με πρώτη και κύρια την οργανωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά μπορεί να έχουν περιορίσει τις επιθέσεις τους, αλλά δεν σημαίνει ότι έχουν εξαφανιστει. Οι φονιάδες του Φύσσα εξακολουθούν να συσπειρώνονται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αναζητώντας πολιτική κάλυψη, όπως το έδειξε και η συγκέντρωση στο Πέραμα στις 28/11/2014.

peramaΣτην πρώτη γραμμή της συγκέντρωσης στα γραφεία του Περάματος ο Καλαρίτης (στη μέση), μέλος της Ασφάλειας της Νίκαιας και κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Φύσσα, ελεύθερος με “περιοριστικούς όρους”. Πίσω του: Λεμοντζής, Μουλιανάκης, Δεβελέκος, Παπαδημητρίου.

Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής Πειραιά επιχείρησαν να υποδυθούν τους “εκλογικούς αντιπροσώπους” την Κυριακή 25 του Γενάρη. Στο Κερατσίνι, αντιφασίστες και αντιφασίστριες τους απώθησαν. Στο βίντεο που τραβήχτηκε, διακρίνεται ο Σαλούφας, γνωστός από την επίθεση στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά για την οποία εκκρεμεί δίκη. Η παλιά φωτογραφία που τραβήχτηκε στη διάρκεια της επίθεσης στην Αντιναζιστική αποδεικνύεται, τελικά, πολλαπλά χρήσιμη.

apostolouΟ Σαλούφας πρώτος από δεξιά, δεύτερος ο Αποστόλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.