Αναβλήθηκε η δίκη του στρατολογητή του Ρουπακιά

apostolou

(Κείμενο: Enet.gr, 20/10/2014)

Αναβλήθηκε για 1η Απριλίου του 2015 η δίκη της υπόθεσης επίθεσης που δέχθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2012 μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά και της «ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή» από ομάδα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια πικετοφορίας από το Πασαλιμάνι στο κέντρο της πόλης. Από το πρωί υπήρχε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πειραιά.

Δεκάδες άτομα διαδήλωσαν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά ο Φασισμός-Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί», ενώ υπήρξαν αντιδράσεις για την απόφαση αναβολής… την ερχόμενη… Πρωταπριλιά με την αιτιολογία ότι δεν απεστάλη κλήση!

Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία για δύο άτομα, μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά.

Ο ένας από τους βασικούς ενορχηστρωτές της επίθεσης των χρυσαυγιτών κατά της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά είναι ο προφυλακισμένος Νίκος Αποστόλου, ο οποίος ομολογεί ότι είναι εκείνος που στρατολόγησε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα στα τάγματα εφόδου.

Μαζί του δικάζεται και ο Νεκτάριος Σαλούφας, πρώην προσωπικός φρουρός του προφυλακισμένου βουλευτή Νίκου Κούζηλου και πρωτοκλασάτο στέλεχος της Τ.Ο.Πειραιά.

Η εν λόγω υπόθεση της επίθεσης που δικάζεται είχε μείνει για καιρό ξεχασμένη και μπήκε κι αυτή στη κύρια δικογραφία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά από δημοσίευμα της “Ε” τον Οκτώβριο του 2013.

Οι δυο χρυσαυγίτες κάθονται στο εδώλιο Πειραιά για απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού.

Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, ο Νίκος Αποστόλου είναι ήδη προφυλακισμένος, καθώς στην κύρια δικογραφία, που αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το βούλευμα του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, ο Ν.Α κατηγορείται επίσης για εκβιάσεις καταστηματαρχών σε Πειραιά και Αθήνα, ενώ από τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες περιλαμβάνονται στη μεγάλη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή φέρεται να έχει πει «ότι στρατολόγησε τον Γ.Ρουπακιά στα τάγματα εφόδου της Νίκαιας με βάπτισμα του πυρός μια συντονισμένη επίθεση Χρυσαυγιτών σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια».

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά, ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από τέσσερα άτομα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά εκ των οποίων τα δύο ταυτοποιήθηκαν, έπειτα από ενέργειες των θυμάτων τα οποία κατέθεσαν μήνυση εναντίον τους, ώστε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, υπάρχουν δεκάδες περιστατικά βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία δεν έφτασαν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης παρά το γεγονός ότι είχαν καταγγελθεί στις αρχές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.