Η εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου (PDF) και κάποια πρώτα στοιχεία

Διαβάστε την πρόταση του εισαγγελέα Ντογιάκου, όπως διέρρευσε στην ιστοσελίδα Capital.gr, σε μορφή PDF, εδώ:

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Κάποια πρώτα στοιχεία:

α) Παραπέμπεται με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής (νυν και “πρώην”). Γίνεται έτσι αποδεκτή η νομική σκέψη που πολλές φορές διατύπωσαν οι ανακρίτριες ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με τον μανδύα πολιτικού κόμματος, αφού οι ηγεσίες οργάνωσης και “κόμματος” ταυτίζονται.

β) Εκτός των 18 βουλευτών, (σύμφωνα πάντα με την εισαγγελική πρόταση) για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται περαιτέρω 49 άτομα. Το σύνολο των κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι 67: οι 66 θα δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και μία (1), η Νικητοπούλου, ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων. 

γ) Για 14 άτομα (σε 12 από αυτούς είχαν απαγγελθεί κατηγορίες από τις ανακρίτριες) κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις συμμετοχής τους στην εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους: Χατζηπαυλίδη (που κατηγορείται μαζί με τον Αποστολόπουλο για το μαχαίρωμα του μαθητή στο Παλιό Φάληρο), Καρατζά (αστυνομικός ΔΙΑΣ), Κυριτσόπουλο (υπεύθυνος σωματείου ΧΑ στο Πέραμα), Μικελάτου Ανθή (πεθερά Ρουπακιά), Μικελάτου Μαργαρίτα (σύζυγος Ρουπακιά), Μπαξεβανάκη (σύζυγος Άγγου), Μπίνο (αστυνομικός), Σπυρίδη Σάββα (αστυνομικός-εκπαιδευτής στη Ρόδο), Στέφα, Φραγκάκη, Φραγκούλη, Χίλιο (+ επιπλέον Χρυσαφίτη Δημ. και Μπολάνη). Τρεις από αυτούς, ο Χίλιος, ο Στεφας και η Μ.Μικελάτου θα δικαστούν στα αρμόδια δικαστήρια για πλημμελήματα. [UPDATE: Με τον τρόπο αυτό προκύπτει ο αριθμός 70, που μεταδίδεται στα ΜΜΕ: 67 εγκληματική οργανωση και κακουργήματα + 3 για πλημμεληματικές πράξεις].

δ) Από τα 14 αυτά άτομα, οι πιο αμφιλεγόμενες είναι οι αποφάσεις για τον Κυριτσόπουλο και τον Σπυρίδη. Ο Κυριτσόπουλος πρωταγωνίστησε στο στήσιμο του χρυσαυγίτικου εργοδοτικού σωματείου στη Ζωνη. Ο Σπυρίδης ήταν αστυνομικός και σήμερα περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής. Κι όμως η πρόταση κρίνει ότι αμφότεροι δεν είχαν ενταχτεί στην εγκληματική οργάνωση.

ε) Ο Λαγός δεν κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του Φύσσα και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων, έστω κι αν υπάρχουν ενδείξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τέτοια πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, η ηθική αυτουργία της ηγεσίας στην τέλεση των εγκληματικών πράξεων διαχέεται μέσω της κατηγορίας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

στ) Για τη δολοφονία Φύσσα κατηγορούνται: ο Ρουπακιάς για ανθρωποκτονία, ο Καζαντζόγλου για άμεση συνέργεια και 16 άτομα για απλή συνέργεια (Άγγος, Αναδιώτης, Δήμου, Καλαρίτης, Κομιανός, Κορκοβίλης, Μιχάλαρος, Πατέλης, Σαντοριναίος, Σκάλκος, Σταμπέλος, Τσακανίκας, Τσαλίκης, Τσόρβας Ν., Τσόρβας Αθ., Χρυσαφίτης Αρ.). Προκειται στην ουσία για τον πυρήνα του τμήματος Ασφαλείας (“τάγματος εφόδου”) της Νίκαιας.

7 thoughts on “Η εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου (PDF) και κάποια πρώτα στοιχεία

  1. Pingback: All Golden Dawn MPs should face criminal trial, prosecutor recommends | A Gael in Greece

  2. Pingback: Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κα

  3. Pingback: Καταδίκη χρυσαυγιτών για τον ξυλοδαρμό Ρομά στο Αιτωλικό | JailGoldenDawn

  4. Pingback: Καραμπινάτο ξέπλυμα των νεοναζί! Στο αρχείο αγνώστων δραστών η επίθεση στο Συνεργείο! | JailGoldenDawn

  5. Pingback: Βαθύ Κόκκινο | Καραμπινάτο ξέπλυμα των νεοναζί! Στο αρχείο αγνώστων δραστών η επίθεση στο Συνεργείο!

  6. Pingback: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση – Καραμπινάτο ξέπλυμα των νεοναζί! Στο αρχείο αγνώστων δραστών η επίθεση στο Συνεργείο!

  7. Pingback: Η εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου(pdf) -Παραπομπή 70 ατόμων για τη Χρυσή Αυγή προτείνει ο εισαγγελέας | Lefteria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.