Όταν ο Κασιδιάρης κατήγγελλε τα άτοκα δάνεια των βουλευτών…

daneia_vouleftwn(Η ερώτηση Κασιδιάρη όταν οι βουλευτές της ΧΑ υποδύονταν ακόμα τους “αντισυστημικούς”)

(Κείμενο: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Γιώργος Πίκουλας, Έθνος, 21/09/2014)

Μετά την αποκάλυψη του «Eθνους της Κυριακής» για πέντε βουλευτές του κόμματος που… βούτηξαν τα ναζιστικά τους χέρια στο βάζο με το μέλι των βουλευτικών προνομίων, άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως πήγαν στο… γκισέ της Βουλής για να διευκολυνθούν.

Εκτός από την πρώτη φουρνιά (Η. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος, Δ. Κουκούτσης, Κ. Μπαρμπαρούσης και Χρ. Αλεξόπουλος), ακόμη δύο… αντισυστημικά πρωτοπαλίκαρα της ΧΑ αιτήθηκαν και έλαβαν από τη Βουλή περίπου 10 με 15.000 ευρώ. Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη και πρώην «γαμπρό» του Νίκου Μιχαλολιάκου, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγο, οι οποίοι έλαβαν τα χρήματα από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής. Οι δόσεις για το άτοκο δάνειο θα παρακρατούνται από τη βουλευτική τους αποζημίωση -όπως και των υπολοίπων- για την επόμενη τετραετία, χωρίς φυσικά να επιβαρύνονται με τόκους, όπως συμβαίνει για όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα άτοκα δάνεια των χρυσαυγιτών σόκαρε πολλούς από τους υποστηρικτές και ψηφοφόρους του φασιστικού μορφώματος που για ακόμη μία φορά κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο στη Βουλή και στα γραφεία τους, διαμαρτυρόμενοι για τις ασυνέπειες μεταξύ λόγων και έργων των βουλευτών της ΧΑ. Οπως και μετά τις αποκαλύψεις για τους διορισμούς-ρουσφέτια ανιψιών, συζύγων και λοιπών συγγενών, τα μέλη της οργάνωσης ένιωσαν ότι για μία ακόμη φορά είχαν προδοθεί από εκείνους που ψήφισαν για τις αντισυστημικές τους υποσχέσεις. Για την ιστορία, η επίσημη ιστοσελίδα των ναζιστών δεν εξέδωσε ούτε μία ανακοίνωση για το θέμα, προσπαθώντας να το αφήσει να… περάσει στα ψιλά της επικαιρότητας.

Καταγγέλλουν την κλεπτοκρατία

Οι ίδιοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του μορφώματος, πάντως, είχαν φροντίσει να καλλιεργήσουν μεγάλες προσδοκίες για το καταγγελτικό τους προφίλ μέσα στη Βουλή. Με ερωτήσεις κατά… ριπάς, στρέφονταν κατά των προνομιακών όρων των δανείων στους βουλευτές, το αφορολόγητο και τη βουλευτική αποζημίωση. Ειδικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταθέσει τουλάχιστον πέντε ερωτήσεις σχετικά με τα προνόμια των «εθνοπατέρων» και «το σύστημα της κλεπτοκρατίας μέσα στο άντρο της απάτης και της διαφθοράς του». Την ίδια ώρα, οι ομοϊδεάτες και συναγωνιστές του έκαναν αυτά ακριβώς που οι ίδιοι κατηγορούσαν!

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθετε ερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας το καθεστώς των άτοκων δανείων που δίνονται στους βουλευτές, ενώ μόλις τέσσερις μήνες μετά, επτά (τότε) βουλευτές του κόμματος έμπαιναν στη μακρά λίστα των δανειοδοτούμενων βουλευτών (ξεπερνούν τους 100). Μάλιστα είναι -υποτίθεται- τόσο «σκληρή» η γραμμή του κόμματος απέναντι στα άτοκα δάνεια αλλά και τα παντός είδους προνόμια που έχουν οι εθνοπατέρες που λαμβάνουν περίπου 6.500 ευρώ «καθαρά» τον μήνα ο καθένας, που την ερώτηση Κασιδιάρη την έχουν ακόμα αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Η ερώτηση που δεν φαίνεται να… άγγιξε τους πέντε βουλευτές του κόμματος απευθυνόταν στους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας με τίτλο «Στην Ελλάδα του τρίτου μνημονίου, οι βουλευτές λαμβάνουν δάνεια με προνομιακούς όρους». Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για «αλληλοβοήθεια» ανθρώπων που λαμβάνουν περίπου 6.500 ευρώ «καθαρά» τον μήνα ο καθένας.

Oπως ανέφερε ο ερωτών βουλευτής «καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές. Προνόμια που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λιτότητα που επιβάλλεται στον απλό Eλληνα και την κατάργηση κάθε δομής κοινωνικού κράτους λόγω μνημονίου».

«Η διατήρηση του θεσμού της χορήγησης δανείων με προνομιακούς όρους σε πρώην και νυν βουλευτές από το ταμείο αλληλοβοήθειας βουλευτών, προκαλεί τη δικαιολογημένη οργή των συμπολιτών μας», συμπληρώνει ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Και συνεχίζει: «Τη στιγμή που οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, οδηγώντας στη οικονομική καταστροφή χιλιάδες Eλληνες, οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν άνευ προϋποθέσεων και με ταχύτατες διαδικασίες δάνεια με μηδενικό σχεδόν επιτόκιο. Πρόκειται σαφώς για ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο της Βουλής, το οποίο πρέπει να λάβει τέλος το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει.

«Καταγγέλλει» και την τρόικα

Οχι μόνο δεν έλαβε τέλος η χορήγηση των δανείων, αλλά επτά συνάδελφοί του λίγους μήνες μετά έκαναν χρήση και με το παραπάνω. Αίσθηση πάντως προκαλούν και τα ερωτήματα που υπέβαλε ο κ. Κασιδιάρης στους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας. Και ειδικότερα το…κλείσιμο του ερωτηματολογίου που αναφέρει «για ποιο λόγο η τρόικα, η οποία διατάσσει το πετσόκομμα των αποδοχών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ”παρέλειψε” να επιβάλει την κατάργηση του σκανδαλώδους αυτού προνομίου των βουλευτών», διερωτάται.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής ζητούσε επίσης να πληροφορηθεί από τους υπουργούς «σε τι ποσό ανέρχονται τα δάνεια που έχουν εκταμιευθεί από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας βουλευτών από τη σύστασή του μέχρι και σήμερα; Σε τι ποσό ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δανειοληπτών και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την είσπραξη των οφειλομένων;

Με ποιο ποσό επιβαρύνονται οι Eλληνες πολίτες ετησίως για τη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, αλλά και με ποιες προϋποθέσεις και για ποιες αιτίες το ταμείο αποφασίζει για τη χορήγηση δανείων;».

Για την… ιστορία, στις απαντήσεις τους, τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας όσο και ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης δήλωναν αναρμόδιοι και παρέπεμπαν στη Βουλή. Το καλοκαίρι πάντως που ακολούθησε οι επτά βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησαν και με τις ίδιες «άψε-σβήσε» διαδικασίες πήραν τα άτοκα δάνειά τους.

Στην ίδια λογική, του «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», κινούνται αρκετές ακόμη ερωτήσεις των βουλευτών της ΧΑ. Με βαρύγδουπους τίτλους όπως «παραμένουν υπέρογκοι οι μισθοί των βουλευτών και προκλητικά τα προνόμια του πολιτικού συστήματος» και διατυπώσεις τύπου «την ώρα που ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται για να αποκομίζουν τεράστια υπερκέρδη από παράνομα τοκοχρεολύσια οι δανειστές μας, τα προνόμια του πολιτικού μας συστήματος παραμένουν ανέγγιχτα», οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του φασιστικού μορφώματος έδιναν παραστάσεις μέσα στη Βουλή προς… δημόσια κατανάλωση. Μόνο που στα… πριβέ του κοινοβουλίου, έβαζαν στην τσέπη τα βουλευτικά τους προνόμια, εκμεταλλευόμενοι όλα όσα οι ίδιοι κατήγγελλαν…

Επιδρομές με ΙΧ της Βουλής!

Στο πλαίσιο της υποτιθέμενης πλήρους άρνησης των βουλευτικών προνομίων, οι εκλεγμένοι της ΧΑ είχαν δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα καταδεχθούν να λάβουν αυτοκίνητα που δικαιούνταν ως βουλευτές για να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Oχι μόνο δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους, αλλά, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ο Γιάννης Λαγός πρωταγωνιστούσε σε αιματηρές επιθέσεις με το αυτοκίνητο της Βουλής!

Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Λαγός επέβαινε στο βουλευτικό του αυτοκίνητο όταν οι χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν έφοδο στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10 Ιουλίου του 2013. Η αστυνομία που προσέτρεξε κατέγραψε τους αριθμούς όσων δίτροχων πρόλαβε, καθώς και την πινακίδα ενός αυτοκινήτου. Με τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αποδείχθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία leasing. Και όταν ρωτήθηκε εγγράφως, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.

Τον Φεβρουάριο του 2014 η Βουλή ξεκαθάρισε ότι το αυτοκίνητο αυτό της Βουλής που μετείχε στην επίθεση εναντίον του «Συνεργείου» έχει δοθεί στον Ιωάννη Λαγό, για το διάστημα από 5.7.2012 έως 30.9.2014. Ο βουλευτής είχε αναγνωριστεί από μάρτυρες ως επικεφαλής της επίθεσης.

Από τα μηνύματα στο κινητό του προκύπτει η συμμετοχή του: «Πλάκα, πλάκα, το συνεργείο είχε δουλειά, 50 μηχανάκια, χα», του λέει ένας. Και ένας άλλος: «Δηλαδή τους αλλάξατε τα λάδια και τους γρασάρατε;».

2 thoughts on “Όταν ο Κασιδιάρης κατήγγελλε τα άτοκα δάνεια των βουλευτών…

  1. Pingback: Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόν

  2. Pingback: Ο Λαγός ξεμπροστιάζει τα λαμόγια της Χρυσής Αυγής | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.