Καταδικάστηκε σε 1 χρονο φυλακή ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής και μέλος της ΚΕ Αλέξανδρος Πλωμαρίτης

plomaritis1

Το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σήμερα σε έναν χρόνο φυλάκιση τον Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο βουλευτή, για παράβαση του άρθρου 1 παρ.1 του νόμου 927/1979 (“αντιρατσιστικός νόμος”). Ο Πλωμαρίτης είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Μάη-Ιούνη 2012, μπροστά στην κάμερα του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση, ότι πρέπει “να ανοίξουν οι φούρνοι για τους μετανάστες”, κλπ. (Για περισσότερα, δείτε εδώ). Στη δίκη παρέστη ως πολιτικως ενάγων ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, μέσω των δικηγόρων του Θανάση Καμπαγιάννη και Χρήστου Γραμματίδη διά του προγράμματος νομικής αρωγής του ΕΠΣΕ.

Όλοι οι ισχυρισμοί του Πλωμαρίτη κατέπεσαν στο ακροατήριο:

α) Ο Πλωμαρίτης ισχυρίστηκε ότι είχε ζητήσει από τον Γεωργούση να κλείσει την κάμερα και ότι η συζήτηση ήταν ιδιωτική (για το σκοπό αυτό κατέθεσε και μήνυση στον Γεωργούση για παράνομη βιντεοσκόπηση). Ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε όμως ήδη θέσει στο αρχείο τη μήνυση Πλωμαρίτη, θεωρώντας ότι η βιντεοσκόπηση έγινε με τη συναίνεση του μηνυτή. Αλλά και στο σημερινό δικαστήριο αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι δηλώσεις Πλωμαρίτη έγιναν δημόσια, οπότε ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου απορρίφθηκε.

β) Επόμενος ισχυρισμός ήταν ότι ο Πλωμαρίτης “αστειευόταν”, οπότε δεν θα μπορούσε να τιμωρηθεί γιατί δεν είχε τον απαιτούμενο δόλο. Το δικαστήριο σωστά έκρινε ότι τα “σαπούνια” και οι “φούρνοι” δεν είναι καλαμπούρι ούτε “ανέκδοτα για ξανθιές”. Οι δηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της δράσης ενός ναζιστικού “κόμματος” που διακηρύσσει αυτές τις ρατσιστικές βρωμιές με τον πιο επίσημο τρόπο.

γ) Τέλος, ο Πλωμαρίτης έκανε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να απαλλαγεί ισχυριζόμενος μέσω των δικηγόρων του ότι οι “φούρνοι” στους οποίους αναφέρθηκε δεν θα ανοίξουν για τους αλλοδαπούς, αλλά για τους… αριστερους. Μ’ αυτον τον τρόπο επιδίωξε να ξεγλιστρησει από την εφαρμογή της αντιρατσιστικής νομοθεσίας (η οποία δεν αφορά πολιτικές και ιδεολογικές ομαδοποιήσεις). Η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό με ευθύνη του ίδιου του κατηγορούμενου ο οποίος, στη διάρκεια ερωτήσεων των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής για το σε ποιούς αναφέρονταν οι επίμαχες δηλώσεις, κραύγασε “Στους λαθρομετανάστες!”, αδειάζοντας τους δικηγόρους της υπεράσπισης. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή που έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο, το ίδιο δε συνέβη και με την εισαγγελική πρόταση επι της ποινής για 1 χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Οι φασίστες προσπάθησαν να πάνε για μαλλί, μηνύοντας τον Γεωργούση, αλλά τελικά βγήκαν κουρεμένοι και επιβαρυμένοι με ακόμα μία καταδίκη. Ο Κασιδιάρης μπορεί να σκούζει όσο θέλει (έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη Πλωμαρίτη), αλλά η απόφαση είναι ένα πρελούδιο για τη μεγάλη δίκη που επίκειται για την εγκληματική οργάνωση. Η σημερινή απόφαση δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε.

(Την Παρασκευή ξεκινάει η δίκη ακόμα ενός μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής Βασίλη Σιατούνη για την επίθεση στο στέκι Αντιπνοια στα Πετράλωνα. Μάθετε περισσότερα εδώ).