Οι ορκωμοσίες των μελών της Χρυσής Αυγής

Στην ανάρτηση αυτή, παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένη την τελετή ορκωμοσίας δοκίμων μελών της Χρυσής Αυγής (“πυρήνας υποδοχής) που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της στις 23/07/2011. Ολόκληρο το βίντεο υπάρχει στη δικογραφία της δίωξης της Χρυσής Αυγής. Μετά το κείμενο της ορκωμοσίας, ακολουθεί κομμάτι της απολογίας του Γ. Γερμενή στις ανακρίτριες, χρήσιμο για την κατανόηση της δομής της οργάνωσης, του ορισμού της έννοιας του “μέλους”, κλπ.

———————————————–

“…Εμφανίζονται σε έδρανο ο Γερμενής, ο Μιχαλολιάκος, (ήδη κατηγορούμενος) και ο Γεώργιος Μισιάκας (ή Μάστορας), με ακροατήριο. Στο βήμα εμφανίζονται και εκφωνούν λόγο διαδοχικά ο Γερμενής, ο βοηθός του Γ. Μισιάκας και 6 εκ των εννέα επιτυχόντων νέων δόκιμων μελών του πυρήνα υποδοχής της Χ.Α.

orkomosia_xa2 Πρώτος, παίρνει το λόγο ο Γιώργος Γερμενής.

Γιώργος Γερμενής: Συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να παρουσιάσω το νέο πυρήνα δόκιμων μελών μας. Σε μια χώρα που η φιλοπατρία, η αληθινή ιστορία του γένους μας αλλά και η πραγματική πορεία που θα πρέπει να έχει το γένος για να οδηγηθούμε τελικά σε ένα Τρίτο Ελληνικό Πολιτισμό ακούγονται λέξεις άγνωστες αλλά και σε κάποιους ξεπερασμένες. Εμείς εδώ καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα κρυφό σχολείο και να διδάξουμε νέους Έλληνες, νέους χρυσαυγίτες στα ιδανικά της φυλής μας, της ιδεολογίας μας και της ίδιας μας της υπάρξεως. Διδάξαμε τους νέους μας για τη λατρεία των προγόνων μας, για τη συνέχεια της γης και του αίματος που ρέει στις φλέβες μας, αλλά κυρίως διδάξαμε το ήθος και την αρετή του χρυσαυγίτη. Η γενναιότητα, η εντιμότητα, ειλικρίνεια, συντροφικότητα, λέξεις άγνωστες για το σημερινό κατάντημα που ονομάζεται Ελλάδα. Είχαμε το θάρρος να παρουσιάσουμε στους νέους μας τη σημερινή ελληνική κατάσταση, όπως πραγματικά είναι. Αλλά να μη λιποψυχήσουμε μπροστά στο γίγαντα με τα γυάλινα πόδια, του Τζέφρευ, του Αντωνάκη, της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Το θάρρος να παρουσιάσουμε στους νέους μας γιατί εμείς έχουμε αναγνωρίσει τον αληθινό εχθρό της φυλής μας, που δεν είναι άλλος από τον ΑΙΩΝΙΟ ΕΒΡΑΙΟ. Τους περίπου 4 μήνες που ολοκληρώθηκαν οι δώδεκα θεματικές ενότητες όσον αφορά την κατάρτιση των υποψηφίων δόκιμων μελών, οι υποψήφιοι έδειξαν πειθαρχία και πίστη και ήσαν συνεπείς στις όποιες επιταγές των καθηκόντων τους. Με κορύφωση την 3ημερη κατασκήνωση την προηγούμενη εβδομάδα. Ως χρυσαυγίτης είμαι φύσει αισιόδοξος και σταματάω ποτέ να μάχομαι και έτσι πιστεύω ότι τα δόκιμά μας μέλη θα επανδρώσουν επάξια το κίνημά μας. Ζήτω η νίκη.

Καλώ το συναγωνιστή και βοηθό μου Γιώργο Μάστορα.

Γιώργος Μάστορας: Αρχηγέ, συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Πριν σας μιλήσω γι’ αυτό τον πυρήνα, να σας πω ότι οι εκπαιδευτικές διαδικασίες για τον επόμενο πυρήνα υποδοχής, τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναγωνιστές Νίκο Γιοχάλα και Θωμά Κοσμά, για τη βοήθειά τους σ’ αυτούς τους πυρήνες και ασχολούμενος μ’ αυτούς εδώ, έχω να πω ότι από τους 9 συνολικά υποψηφίους, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς αυτά τα μαθήματα, θα σας μιλήσουν σήμερα έξι.

Το θέμα της ομιλίας αυτών των συναγωνιστών έχει ενιαίο θέμα και χαρακτήρα. Ο τίτλος της είναι «Είμαι χρυσαυγίτης, γιατί είμαι επαναστάτης». Αυτό σημαίνει ότι για μας ότι το να είσαι χρυσαυγίτης, το να είσαι επαναστάτης, σημαίνει να ρουφάς τη ζωή δημιουργικά, εντασσόμενος σε μια ανώτερη συλλογικοτητα ξεχωριστών ανθρώπων, με ιδέα και αληθινή πίστη προς αυτήν. Να είσαι προσανατολισμένος προς τον υπέροχο σκοπό διαχρονικής αξίας, που ξεπερνά τα αστικά και μαρξιστικά στερεότυπα. Πρώτα απ’ όλα αφορά την εσωτερική μας ολοκλήρωση. Αυτό έχει να κάνει με την προσωπικότητα και όχι το άτομο. Αυτή η εσωτερική ολοκλήρωση είναι που μας βοηθά και μας παροτρύνει να σκοτώσουμε τον εβραίο, που τυχόν κουβαλάμε μέσα μας και ο οποίος αποτελεί την αρνητική πλευρά του εαυτού μας, εκφράζοντας ο,τιδήποτε παρακμιακό, εκφυλισμένο, μίζερο και ποταπό πιθανότατα, που μας έχει διαβρώσει στο παρελθόν. Αυτός είναι ο μεγάλος ιερός πόλεμος, από τον οποίο καταρχάς πρέπει να βγούμε νικητές. Στη συνέχεια, η αποστολή μας είναι να ξανανιώσουμε τον κόσμο σύμφωνα με τη δική μας κοσμοθεωρία και βιοθεωρία. Γιατί μια επαναστατική κίνηση όπως η Χρυσή Αυγή δεν υπερασπίζεται τη στιγμή αλλά το μέλλον. Ένα μέλλον (…) που θα έχουν την αληθινότερη πίστη, τη μεγαλύτερη υπομονή και τη μακρύτερη μνήμη.

Η λέξη χρυσαυγίτης, λοιπόν, όσο απλοϊκή και αν ακούγεται ηχητικά, τόσο πολύπλοκη, συναρπαστική και ηρωική είναι ως έννοια, ως ουσία και βεβαίως σαν ένας νέος τρόπος ζωής, όπως άλλωστε, έλεγε και ένα παλιό σύνθημά μας, ένα σύνθημα που βασίζεται στο αίμα και την τιμή. Γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαία η στεντόρια ιαχή «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», που δονεί τις συγκεντρώσεις μας. Στο παρελθόν από τους πυρήνες υποδοχής έχουν περάσει πάρα πολλοί. Ανάμεσά τους πάρα πολλοί, σημερινά μέλη και τα στελέχη του κινήματος, οι οποίοι με τις πράξεις τους προσπαθούν να αποτελούν το ιδεατό πολιτικό παράδειγμα σύμφωνα με τα λόγια του Ιουλίου Έβολα: «Να αυτός δρα όπως ένας άνθρωπος του κινήματος». Υπήρξαν όμως και άλλοι, που πρόδωσαν-ντρόπιασαν την ιδιότητα του χρυσαυγίτη και προδώσανε την εμπιστοσύνη μας. Ο μεγάλος Γιόσεφ Γκέμπελς έλεγε, πολύ εύστοχα, πως «Στους σκληρούς καιρούς που θα έρθουν τα παραδείγματα θα είναι πιο σημαντικά από τους ανθρώπους». Έτσι κι εμείς στους σκληρούς καιρούς που ήδη διανύουμε πιστεύουμε πως οι αληθινοί και συνειδητοποιημένοι χρυσαυγίτες στην καρδιά και στο μυαλό είναι περισσότεροι σπουδαίοι και αναμφίβολα πιο σημαντικοί από τους αορίστου τύπου εθνικιστές και λοιπούς περαστικούς και τουρίστες. Όσοι έχουν απαιτήσεις από μας, αλλά οι ίδιοι, από την άνεση του σπιτιού τους, δεν βοηθούν στο ελάχιστο αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια, όσοι γκρινιάζουν, περιαυτολογούν, ασχημολογούν ασύστολα και εκ του ασφαλούς για το σημερινό κατάντημα της χώρας, αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να δράσουν θετικά και ουσιαστικά, τους αφιερώνω την παρακάτω ρήση: «Όποιος έχει καταστήσει τον εαυτό του σκώληκα, δεν πρέπει να παραπονιέται όταν τον πατούν». Την ημέρα της κρίσης, λοιπόν, μακριά από τις οποιεσδήποτε παπαδίστικες θεωρίες περί άφεσης αμαρτιών, εκτός από τους εχθρούς μας, θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας οριστικά και αμετάκλητα, και με όλους όσους παρίσταναν τους επιτήδειους ουδέτερους. Τότε, δεν θα τους ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντευόντουσαν προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, γιατί απλούστερα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό.

Λίγο πριν παραδώσω το βήμα του ομιλητή στους νέους μας συναγωνιστές και εξακοντίζοντας τη πρόκλησή μας στ’ αστέρια, σας λέω ότι συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για τη στιγμή της τελικής φάσης του ιερού πολέμου απέναντι στο αντιφυσικό και σάπιο αυτό καθεστώς. Με πίστη στην αθάνατη ιδέα μας, με πειθαρχία στον αρχηγό και την ηγεσία του κινήματος, με αληθινό αγώνα μέχρι την τελική νίκη, θα συντάξουμε το όραμα, θα δράξουμε την ημέρα, θα φέρουμε το ποθούμενο. Όσοι ζωντανοί προσέλθετε. Ζήτω η νίκη!.

Γλυτσός Ιωάννης: Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ονομάζομαι Γλυτσός Ιωάννης. Είμαι δόκιμο μέλος του πυρήνα υποδοχής της Χρυσής Αυγής. Εάν κάποιος από αυτή την αίθουσα, μου ζητούσε να του δείξω κάποιον επαναστάτη, θα του έδειχνα αβίαστα το διπλανό του. Γιατί Χρυσαυγίτης, σημαίνει επαναστάτης. Αν το εξετάσουμε πιο διεξοδικά, θα δούμε πως ισχύει και το αντίστροφο. Δηλαδή επαναστάτης σημαίνει χρυσαυγίτης. Γιατί συναγωνιστές, αν εξαιρέσουμε τους χρυσαυγίτες, ποιοι άλλοι μπορούν να υποστηρίξουν τον αντίθετο. Μήπως αυτοί που βρίσκονται στ’ αριστερά, οι αναρχικοί, τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος;… Μήπως οι κομμουνιστές θεωρούνται επαναστάτες;… Μήπως την εθνική επανάσταση θα την φέρει ο Καρατζαφέρης; Πως; Με ομοφυλόφιλους και νέους στο κόμμα του;… Συναγωνιστές, ας μη γελιόμαστε. Η λέξη επαναστάτης στην Ελλάδα του σήμερα είναι συνώνυμη της λέξης χρυσαυγίτης. Γιατί ο χρυσαυγίτης τολμά και κάνει πράξη αυτό, που οι άλλοι φοβούνται να ψιθυρίσουνε. Ο χρυσαυγίτης καθάρισε τον Άγιο Παντελεήμονα. Ο χρυσαυγίτης τιμά μέχρι σήμερα τη νίκη των ηρώων μας. Ο χρυσαυγίτης είναι επιφορτισμένος με το βαρύ φορτίο της αφύπνισης, λούζοντας με «ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΦΩΣ» τις ψυχές των Ελλήνων. Γι’ αυτό άλλωστε και μας πολεμούν λυσσαλέα. Όπως οι Έλληνες προσπαθούν να νικήσουν το ΛΕΟΝΤΑ. Όμως δεν θα καταφέρουν να νικήσουν. Κι αυτό γιατί ο χρυσαυγίτης δεν πετάει πετρούλες και φεύγει. Άντιθέτως, είναι ο πολεμιστής, που η μοίρα τον έχει επιλέξει για να είναι αυτός που θα σφυρηλατηθεί στο ατέρμονο αμόνι της τιμής και του αίματος. Η ατσαλένια θέλησή μας είναι αυτή που έχει οδηγήσει μέχρι εδώ και θα μας φτάσει μέχρι τη νίκη. Μια νίκη που δεν είναι τόσο μακριά όσο φαντάζει. Ζήτω η νίκη!.

Δημητρης Θεοδωρακόπουλος: Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ονομάζομαι Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος και είμαι δόκιμο μέλος του πυρήνα υποδοχής της Χρυσής Αυγής. Είμαι χρυσαυγίτης γιατί είμαι επαναστάτης και είμαι επαναστάτης γιατί μέσα στις φλέβες μου κυλάει αίμα ελληνικό. Με ιστορία, επιτεύγματα και μάχες χιλιάδων χρόνων. Δεν είναι τυχαίο το DNA μας διαφέρει από όλους τους άλλους λαούς. Διαφέρει γιατί έχει χαρακτηριστικά και στοιχεία που έχουν περαστεί από τους αρχαίους προγόνους σε μας, οι οποίοι άφησαν το όνομά τους ανεξίτηλο στην ιστορία του ελληνικού έθνους με τα κατορθώματά τους. Άλλοι ήσαν πολεμιστές, άλλοι ήσαν φιλόσοφοι, ιστορικοί κ.ο.κ. Γι’ αυτό και έχουμε υποχρέωση προς αυτούς τους ήρωες, να μη σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα… Έτσι λοιπόν η σκυτάλη έχει έρθει στα δικά μας χέρια τώρα, για να παλέψουμε για τα δύο πιο σημαντικά πράγματα, που έχει βάλει στόχο ο διεθνής σιωνισμός και προσπαθεί με ό,τι ύπουλο στόχο έχει να τα εξαφανίσει. Το αίμα της φυλής μας και την τιμή του έθνους μας. Αυτή είναι η κληρονομιά μας και οφείλουμε να την προστατέψουμε με νύχια και με δόντια. Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν ξεκινήσει να μας πολεμάνε στα πιο στοιχειώδη στοιχεία του πολιτισμού μας. Στο αίμα μας, στη γλώσσα μας και στη θρησκεία μας. Γι’ αυτό παρατηρείται στη χώρα μας το μεγάλο κύμα λαθρομετανάστευσης. Γιατί θέλουν να εξαφανίσουν το ελληνικό στοιχείο τελείως. Γι’ αυτό το λόγο και μας κυβερνάνε και ανθέλληνες μασόνοι. Το θεωρώ χάρισμα, δώρο Θεού να είσαι Έλληνας. Αλλά το να είσαι χρυσαυγίτης είναι τιμή και αξίωμα. Είναι τρόπος ζωής. Και δεν γίνεσαι χρυσαυγίτης με το να ξυρίσεις το κεφάλι και να φορέσεις άρβυλα (…) ελληνική συνείδηση, επιμονή, πειθαρχία, πολλά χρόνια αγώνα για τις ιδέες και τα πιστεύω μας, αλλά πάνω απ’ όλα καρδιά και ψυχή σαν αυτή των αρχαίων Σπαρτιατών. Δεν ντρέπομαι ούτε φοβάμαι να λέω ότι είμαι χρυσαυγίτης. Μην τυχόν με πουν κακό, φασίστα ή ναζί. Αν θέλουν εκείνοι, ναι, είμαι και ναζί και οι ναζί θα βγάλουν την Ελλάδα από το βούρκο που εκείνοι την έχουν ρίξει. Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας, είμαι υπερήφανος που ανήκω σε ένα εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα, που ο αρχηγός του μέχρι και ο τελευταίος χρυσαυγίτης δίνει καθημερινά τη δική του μάχη στο δρόμο και είναι πρόθυμος να παραταχθεί στην πρώτη γραμμή, να πολεμήσει και να θυσιαστεί για το κίνημά μας, για τις ιδέες μας και πάνω απ’ όλα για το έθνος μας μέχρι τη νίκη. Ζήτω η νίκη! Ζήτω η Χρυσή Αυγή! Ζήτω ο Αρχηγός!

Νίκος Αποστόλου (ήδη κατηγορούμενος-προσωρινά κρατούμενος): Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ονομάζομαι Αποστόλου Νίκος και είμαι δόκιμο μέλος του νέου πυρήνα της Χρυσής Αυγής. Θα ήθελα να ξεκινήσω με μία φράση, που μου είπε ένας συναγωνιστής μας στην αρχή των πυρήνων. ‘Κανείς, επειδή γίνεται μέλος, ονομάζεται χρυσαυγίτης’. Εγώ να σας πω την αλήθεια απόρησα και τον ρώτησα γιατί. Εκείνος μου απάντησε: “Οι Χρυσαυγίτες περνάνε κάθε μέρα εξετάσεις και μόνοι τους μπορούν να αποδείξουν αν πρέπει να είναι και να λέγονται χρυσαυγίτες”. Εγώ κατάλαβα πολλά από αυτή την κουβέντα, γιατί με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου, να καταλάβω πως κάθε ώρα, κάθε στιγμή πρέπει να δίνω το δικό μου αγώνα, όπου και οπως μου ζητηθεί. Κανείς μας δεν ήρθε εδώ με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε το λόγο που βρισκόμαστε εδώ… Είναι οι ιδέες μας, τα ‘πιστεύω’ μας. Αυτά που αγαπάμε, γι’ αυτά που αγωνιζόμαστε… .Πρέπει να καταλάβουν πως ο αγώνας μας δίνεται στο δρόμο, όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Όχι μέσα από τα σπίτια τους, οι επαναστάτες του σαλονιού. Ξέρουμε πως όλοι είναι εναντίον μας, μας πολεμούν με κάθε μέσο. Μα πάνω απ’ όλα με ψέματα και προβοκάτσιες. Απλά συναγωνιστές και συναγωνίστριες να μάθουν πως θα μας βρίσκουν πάντοτε μποοστά τους. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δρόμο σε κάθε πλατεία. Πως θα είμαστε ενωμένοι σε μια γροθιά και θα τους πολεμήσουμε με κάθε τρόπο ως το τέλος. Πιστεύω πως όλοι μέσα μας κρύβουμε ένα επαναστάτη. Ένα χρυσαυγίτη επαναστάτη. Γιατί μέσα μας κυλάει αίμα ελληνικό.. Τέλος, θα ήθελα να σας πω πως από τη στιγμή που είναι ο αρχηγός μας δίπλα μας και όλοι οι συναγωνιστές μας που έχουν δώσει τα πάντα για τη Χρυσή Αυνή, να μη φοβάστε τίποτε. Να είστε δίπλα μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε μάχη και θα αργήσει να έρθει η νίκη. Ζήτω η νίκη! Ζητώ ο αρχηγός! Ζήτω η Χρυσή Αυγή!

Ιωάννης Χρυσοβιτσάνος: Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ονομάζομαι Χρυσοβιτσάνος Ιωάννης και είμαι δόκιμο μέλος των πυρήνων υποδοχής της Χρυσής Αυγής. Χρυσή Αυγή. Χρυσαυγίτης, χρυσαυγίτισσα. Μεγάλες λέξεις, μα εμείς πολύ μικροί. Εύχομαι κάποιοι να καταφέρουν να τις αγγίξουν. Ένας ιδιαίτερος τρόπος ζωής, ταγμένος για Ελλάδα. Όπου καί να τον βάλεις θα ξεχωρίσει. Θα τον δεις πάντα μπροστά, με τα λάβαρα στα χέρια. Το δάκρυ του να γίνεται θυμός. Κι’ αυτός πάντα εμπρός, ξεσηκώνει στο πέρασμά του. Τους κοιμισμένους, τους βολεμένους, προδομένους. Τον δείχνουν με το δάκτυλο. Κι αυτός τους απαντά. Καλύτερα να με φοβάστε, παρά να με λυπάστε. Στο διάβα του δεν αφήνει κανέναν πίσω. Ξέρει ότι ο συναγωνιστής του είναι ο αδελφός του ο ίδιος. Μέχρι και το τελευταίο ψίχουλο, το μοιράζονται. Μέσα τους βράζει το αίμα των αθανάτων. Το αίμα της φυλής τους, που τους οδηγεί. Θέλουν να αγγίξουν λίγο απ’ αυτό και τρέχουν. Εμπρός πάντα εμπρός. Είναι η συνέχεια των αξιών και ιδεών. Κι αυτός το ξέρει. Κι αυτοί τον δείχνουν με το δάκτυλο. Κι αυτός φωνάζει με όλη τη δύναμη της καρδιάς του. Ε, ναι λοιπόν, είμαι επαναστάτης, είμαι χρυσαυγίτης. Είμαι η αξία. Είμαι η συνέχεια και η ιδέα. …που δημιουργήσατε χωρίς οράματα. .. Έτσι κι εμείς όλοι εδώ μέσα σαν ένα χαμόγελο και μια γροθιά ενωμένοι κάτω από τα λάβαρά μας και πίστη στην ιδέα μας, τρέχουμε μπρος, πάντα εμπρός, μας οδηγεί του ελληνισμού το φως. Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φίλοι και φίλες της ιδέας και του οράματος. Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Το έθνος του φωτός είναι σε σκότος. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε πολύ καλά. Γι’ αυτό και μας πολεμούν. Κι εμείς πεισμώνουμε περισσότερο και γελάμε. Γιατί δεν μας νικάει τίποτε. Λέμε πολλά και δεν κάνουν τίποτα. Ενώ εμείς λίγα και καλά. Είναι προδότες όλοι τους και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς. Ενώ εμείς αγνοί στην πίστη μας, μη πιστεύοντας στο χρήμα, ενώ αυτοί το προσκυνάνε σα θεό τους. Τα ξεπούλησαν όλα, χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Για δημοκρατία μιλάνε; Είμαστε υπό κατοχή Έλληνες, μια φλόγα όμως υπάρχει ακόμα ορέ. Τελευταίοι πιστοί, άκουσα, τους λένε. Έχουν πίστη πιο δυνατή από φωτιά. Φωτιά που θα τους κάψει ζωντανούς. Ας βγούμε όλοι απ’ αυτούς τους τοίχους, με το μοναδικό βαρύ όμως όπλο, τη φωνή του λαού. Να τους πούμε για το κρυφό σχολειό του Ελληνισμού. Να στείλουν όλοι τα παιδιά τους στο κατώφλι αυτό με περηφάνια και όλοι μαζί να φωνάξουμε την ιστορία που βράζει. Όπως βράζουν και τα κόκαλα των ηρώων μας. Που μας κοιτάνε από ψηλά, μα είναι δίπλα μας και μας οδηγούν για να έρθει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού. Ζήτω η Νίκη! Ζήτω ο Αρχηγός! Ζήτω η Χρυσή Αυγή!

Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης: Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ονομάζομαι Αλεξανδράκης Κωνσταντίνος και είμαι δόκιμο μέλος του πυρήνα υποδοχής της Χρυσής Αυγής. Είναι σίγουρα πως η Ελληνική κοινωνία, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα άνευ προηγουμένου τέλμα. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται σε αυτό εδώ και πολύ καιρό. Την οδήγησε αυτό που λέμε σύστημα και το οποίο είναι δυστυχώς τόσο πολυεπίπεδο και πολύπτυχο και καλύπτει πραγματικά ολόκληρη σχεδόν την κοινωνία. Ξεκινώντας από τον πολιτικό και το δημοσιογράφο και καταλήγοντας σε όλους όσους αποδέχονται το κομματικό κράτος, που είναι ξεκάθαρα η δυστυχία μας. Στην πραγματικότητα η σαπίλα αυτή, της οποίας βλέπουμε μόνο το τελευταίο στάδιο, τη γάγγραινα, καλύπτει ένα συντριπτικό ποσοστό της κοινωνίας μας. Ποιος από μας δεν ξέρει άραγε κάποιον ο οποίος έχει προσκυνήσε το σύγχρονο Μάμωνα… Δεν υπάρχει χρόνος για Φαναριώτες ούτε για υποτιθέμενη άλωση του συστήματος εκ των έσω. Ο εχθρός δεν βρίσκεται πλέον προ των πυλών, βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό εντός των πυλών. Στην πραγματικότητα, ζούμε μια κατάσταση ανάλογη αυτής που έζησε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Και ποιος μπορεί να πει το αντίθετο, όταν οι αντί-ρατσιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις αποτελούν κράτος εν κράτει, όταν οι λαθρομετανάστες λαμβάνουν εξοργιστικά επιδόματα για να δολοφονούν τους χρεωκοπημένους πλέον Έλληνες. Όταν πάμπολλοι οργανισμοί χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό κράτος και να υποσκάπτουν την εθνική κυριαρχία και την εθνική μας υπόσταση. Τι διαφορά έχει αυτό με τους γενίτσαρους; Τι διαφορά έχει αυτό με τον κεφαλικό φόρο; Η μόνη λύση, συνεπώς, στην κατάσταση, στην οποία βιώνουμε είναι η επανάσταση, με την ετυμολογική της έννοια πρωτίστως. Δηλαδή, μια αλλαγή στάσης, που θα σαρώσει όλες τις πτυχές της ελληνικής κοινωνίας. Μια αλλαγή στάσης, όπως της γνώρισε ο μέγας Περικλής Γιαννόπουλος. Δηλαδή, μια επανάσταση ηθική, ατομική, κοινωνική, πολιτική, ιδεολογική, φιλολογική, μια επανάσταση που θα ενώσει όλες τις δυνάμεις της φυλής και θα καταρρακώσει με φως όλα τα σκοτάδια που ζούμε.

Η σημερινή μου ομιλία έχει ως αφορμή την επίσημη πλέον ένταξή μou στην οικογένεια της Χρυσής Αυγής, στην κοινωνία των ομοίων. Σε μια κοινωνία που στέκεται περήφανη, αντιδιαμετρικά της ελληνικής κοινωνίας, όπως αυτή έχει καταντήσει. Σκοπός της ομιλίας να αποδείξω το “αν και μόνο αν” ανάμεσα στις έννοιες επαναστάτης και χρυσαυνίτης. Γιατί αυτό το “αν και μόνο αν” όχι μονο υπάρχει, αλλά και θα πρέπει να το κατανοήσουμε βαθύτατα. Να το βάλουμε μέσα στις ψυχές μας. Σ’ ένα καιρό αντεθνισμού, ως επαναστάτης δεν μπορεί να εννοείται άλλος πέραν του εθνικιστή. Σ’ ένα καιρό ατομισμού, ως επαναστάτης δεν μπορεί να εννοείται κανείς άλλος πέραν του κοινωνιστή. Σ’ ένα καιρό άκρατου ισοπεδισμού και εθνικής μειοδοσίας, η μόνη απάντηση είναι ο λαϊκός εθνικισμός. Σ’ ένα κόσμο άναρχο και καταστροφικά φιλελεύθερο, ως επαναστάτης δεν μπορεί να νοείται κανείς άλλος πέραν του πειθαρχημένου, πολιτικού στρατιώτη της ιδεολογίας μας. Αυτού, που με πίστη, σε καιρούς άπιστους, θυσιάζει το εγώ του, πάνω στο βωμό του κοινού σκοπού. Αυτός ο πολεμιστής και συνάμα φιλόσοφος είναι μόνο ο χρυσαυγίτης. Και μ’ αυτά τα λόγια, συναγωνιστές, σας ευχαριστώ για την αποδοχή σ’ αυτή την κοινωνία. Ώστε να δουλέψουμε όλοι μαζί, με πίστη στον αρχηγό, στην ηγεσία του κινήματος και φυσικά στην ιδέα για την πατρίδα και το λαό. Ζήτω η νίκη!

Αλέξανδρος Λύρης: Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ονομάζομαι Λύρης Αλέξανδρος και είμαι δόκιμο μέλος του νέου πυρήνα υποδοχής μελών της Χρυσής Αυγής. Σχεδόν όλοι οι Έλληνες, όποιο είναι ή δεν είναι το ενδιαφέρον τους για την πολιτική, έχουν ακούσει τη Χρυσή Αυγή. Ένα όνομα, που σε πολλούς προκαλεί Φόβο, άλλοτε δικαιολογημένο και άλλοτε όχι. Προσωπικά, όταν αποφάσισα να περάσω το κατώφλι της οδού Σωκράτους, δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Εν τέλει πείστηκα από τους πλέον συναγωνιστές μου για την αγνότητα των προθέσεων τους και συντάχθηκα μαζί τους, κάτω από το λάβαρο της Χρυσής Αυγής. Που οδηγεί όμως αυτό το λάβαρο; Ποιος είναι ο τελικός μας σκοπός; Ως γνωστόν ο ‘Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή’ είναι ένα vόμιμο πολιτικό κόμμα, που συμμετέχει κανονικά στις εκλογές. Λέει, όμως, αυτό όλη την αλήθεια; Σαφώς και όχι. Οι ομοιότητές μας με τα υπόλοιπα κόμματα ή για να το πω καλύτερα οι ομοιότητές μας με τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο σταματούν εκεί. Δεν διεκδικούμε ψήφους, αγωνιζόμαστε, κάθε μέρα και αν έρθουν οι ψήφοι θα είναι η αναγνώριση του αγώνα, που θα κάνουμε ούτως ή άλλως….

Η βασικότερή μας, όμως διαφορά είναι ότι εμείς δεν θέλουμε να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε αυτό το κράτος ή αυτή την παρακμάζουσα κοινωνία. Δεν αποσκοπούμε στη διατήρηση και τις τσιμεντενέσεις ενός ετοιμόρροπου κτηρίου… Εμείς αυτό το κτήριο θα το γκρεμίσουμε από τα θεμέλια. Ύστερα, θα καταφύγουμε στα υγιέστερα στοιχεία του έθνους μας, για να οικοδομήσουμε πάνω στα ερείπιά του το νέο κράτος. Ένα κράτος εθνικό, ένα κράτος σοσιαλιστικό, ένα κράτος επαναστατικό. Αυτό το κράτος θα διαμορφώσει την αυριανή μας κοινωνία. Μια κοινωνία δυναμική, αξιοκρατική, επαναστατική, μακριά από το βόθρο του σήμερα. Μια κοινωνία του αίματος και της τιμής. Τρία πράγματα χρειάζεται κάποιος για να είναι χρυσαυγίτης. Ν’ αγαπάει την πατρίδα του, ν’ αγαπάει το λαό του και πάνω απ’ όλα να είναι επαναστάτης… Της μοναδικής, πραγματικής και λαϊκής επανάστασης, που μπορεί να σώσει αυτό το έθνος. Γι’ αυτό να μη ξεχάσετε ποτέ ότι είμαι επαναστάτης σημαίνει ότι είμαι χρυσαυγίτης. Το ότι είμαι χρυσαυγίτης σημαίνει ότι είμαι πρώτα και πάνω απ’ όλα επαναστάτης. Ζήτω ο αρχηγός! Ζήτω η Χρυσή Αυγή! Ζήτω η Νίκη!

Μετά το πέρας της ομιλίας καθενός των δοκίμων μελών, ένας έκαστος χαιρετά δια χειραψίας το Μάστορα, το Γερμενή και τον Αρχηγό και στο τέλος χαιρετά ναζιστικά, τόσον αυτός όσον και οι υπόλοιποι τέσσερις. Στο τέλος δε της τελετής, στέκονται προσοχή (μετά από σχετικό παράγγελμα) ψάλλουν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής και χαιρετούν ναζιστικά όλοι.”

—————————————–

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως δικαιολογείτε ότι στην παραπάνω διαδικασία στους λόγους των αγορητών (δηλαδή υμών του κ.Μισιάκα και δόκιμων μελών) αποτυπώνονται εναργώς τόσον η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία όσον και οι αρχές εν γένει που διατυπώθηκαν στο πρώτο καταστατικό, το οποίο η Χρυσή Αυγή θεωρεί ως ψευδεπίγραφο, ως πλαστό, ως μη υπάρχον;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι μια συγκέντρωση, ανοικτή προς το κοινό, από τα δόκιμα μέλη υποδοχής. Αναφορικά με την διαδικασία για να γίνει κάποιος δόκιμο μέλος ισχύουν τα εξής: Έχει μια συχνή παρουσία ο υποψήφιος σε αυτά τα σεμινάρια, μαθήματα, που παίρνει μέρος και δείχνει ότι ενδιαφέρεται γι’ αυτό και έχει δείξει θέληση να μάθει τι είναι η Χρυσή Αυγή και αν τον εκπροσωπεί εν τέλει, δηλαδή αν αυτά που λέμε εμείς του ταιριάζουν, για να γίνει ή όχι δόκιμο μέλος. Τα μαθήματα είναι ελληνική ιστορία, ευρωπαϊκή ιστορία, έλληνες ποιητές, θέματα πολιτικά που αφορούν την Ελλάδα, και το ήθος του Χρυσαυγίτη που λέμε εμείς, που πρεσβεύει στην Κοινωνία. Αυτές είναι οι θεματικές ενότητες. Τα μαθήματα παραδίδω εγώ και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές. Δεν κρίνεται κανείς ικανός μόνο από αυτά τα μαθήματα, απλούς αν αυτά που λέμε εμείς συμφωνεί ή όχι. Μπορεί να δήλωσαν 15 άτομα και να μείνανε 8-9 άτομα, δηλαδή συμφωνούν και έχουν χρόνο να προσφέρουν. Μπορεί κάποιοι να συμφωνούν αλλά να μην έχουν χρόνο να συμβάλουν ή να συνεισφέρουν στο κόμμα. Οι περισσότεροι είναι βιοπαλαιστές. Αυτή είναι η έννοια του επιτυχόντος που αναφέρουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια ήταν η τριήμερη κατασκήνωση με την οποία και κορυφώνεται η διαδικασία όπως αναφέρετε εσείς στο λόγο σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν θυμάμαι καλά είναι καλοκαίρι. Πηγαίνουν και άλλοι, όχι μόνο τα δόκιμα μέλη, και συζητάμε όσα προείπα, κάνουμε αθλοπαιδιές, συζητήσεις ιδεολογικού περιεχομένου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αφού η διαδικασία για να γίνει κάποιος δόκιμο μέλος είναι απλή, όπως είπατε, για ποιο λόγο ο κ.Μισιάκας σε σχετικό του άρθρο στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Η ένταξη στο Κίνημα είναι μια διαδικασία τόσο χρονοβόρα όσο και επίπονη… Ο πόλεμος σήμερα δίνεται σε διάφορα επίπεδα έτσι εκ των πραγμάτων οι πολεμιστές μας οφείλουν να εκπαιδευτούν σε όλα τα αντικείμενα που οι σύγχρονες συνθήκες απαιτούν» αναφερόμενος στους πυρήνες υποδοχής των δόκιμων μελών και αντιπαραβάλλοντάς τους με τον τρόπο ένταξης ενός μέλος σε ένα αστικό κόμμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν λέει επίπονες, οτι είναι πολλές εβδομάδες και πολλές ώρες, που αυτό του στοιχίζει να λείψει πολλές ώρες από την δουλειά του, την οικογένειά του, το σπίτι του, τους φίλους του, να έχει πειθαρχία. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Είναι ποιητική αδεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το κείμενο που εκφωνεί ο κάθε ένας από τους επιτυχόντες, το τσεκάρει κάποιος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, από όσο γνωρίζω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρητικά μπορεί κάποιος να ανέβει και να πει κάτι που να είναι κόντρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πιθανόν, να είναι κάποια δόκιμα μέλη που να μην ταιριάζουν με τις απόψεις μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος μπορεί να μετάσχει ως υποψήφιος για δόκιμο μέλος της Χρυσής Αυγής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο οποιοσδήποτε, που έχει δώσει μια συχνή παρουσία στο κόμμα Χρυσή Αυγή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή τι παρουσία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να έρχεται, να παρακολουθεί τις συγκεντρώσεις μας, τις ομιλίες μας να έχει δείξει ενδιαφέρον.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή επί πόσο διάστημα μπορεί να έρχεται και να παρακολουθεί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορεί και επτά μήνες, μπορεί και ένα χρόνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι κάνει μετά το δόκιμο μέλος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μετά έχει κάποια καθήκοντα. Αναλαμβάνει τη λειτουργία των γραφείων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχει κάποια προνόμια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι. Μακάρι να είχαμε να τους δίναμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η εξέλιξη στη συνέχεια του δόκιμου μέλους ποια είναι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι να γίνει μέλος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά από πόσο καιρό γίνεται μέλος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κανονικά πρέπει να τον προτείνουν δυο άτομα, ήδη μέλη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εκτός από το να τον προτείνουν, πρέπει να κάνει κάτι ιδιαίτερο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν υπάρχει σχετική παρουσία, τον συστήσουν άτομα της Κεντρικής Επιτροπής.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να γίνει ένα δόκιμο μέλος – μέλος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχει πολλά χρόνια να γίνει αυτό. Ατόνησε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσα μέλη έχει η Χρυσή Αυγή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Περίπου 2000 μέλη, αν θυμάμαι καλά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά από μέλος τι γίνεται κάποιος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τίποτα. Μετά είναι η Κεντρική Επιτροπή η οποία προκύπτει από το συνέδριο του κόμματος, τα μέλη της Νέας Κεντρικής Επιτροπής ορίζονται από τα μέλη της προηγούμενης. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι 80. Στο συνέδριο ορίζεται και ο Αρχηγός με ψηφοφορία. Ο Αρχηγός που εκλέγεται ορίζει συμβούλους του, αν θυμάμαι καλά 8-10 άτομα, τα οποία απαρτίζουν το Πολιτικό Συμβούλιο. Η θητεία του αρχηγού παλαιότερα ήταν 3-4 χρόνια και τώρα συζητάγαμε να γίνει νέο συνέδριο, αλλά δεν προλάβαμε.

(…)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ενόψει των όσων αναφέρετε, πως δικαιολογείται το γεγονός ότι το στέλεχος της Χρυσής Αυγής κ.Μισιάκας αποτυπώνει στο λόγο του προτροπές εξαιρετικής βιαιότητας, όπως αναφέρεται σε παραπάνω ερώτηση, απευθυνόμενος και στα δόκιμα μέλη αλλά και στον κόσμο που υπήρχαν στα γραφεία, αλλά και τα δόκιμα μέλη ομοίως και ενδεικτικά «Δεν ντρέπομαι ούτε Φοβάμαι να Λέω ότι είμαι χρυσαυγίτης. Μην τυχόν με πουν κακό, φασίστα ή ναζί. Αν θέλουν εκείνοι, ναι, είμαι και ναζί και οι ναζί θα βγάλουν την Ελλάδα από το βούρκο που εκείνοι την έχουν ρίξει. Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας, είμαι υπερήφανος που ανήκω σε ένα εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα» και περί πολεμιστών κλπ. Ποια ήταν η αντίδραση του κ.Μιχαλολιάκου, η δίκιά σας, σε όλο αυτό το ξέσπασμα μίσους, προς τους νέους ανθρώπους, αλλά και προς τον κόσμο, ώστε να αποφευχθούν παρερμηνείες των αρχών της Χρυσής Αυγής όπως εσείς τις προαναφέρετε στις απαντήσεις σας; Και με δεδομένου ότι επί σειρά ετών, από πολύ παλιά, έχουν γίνει βίαια περιστατικά και επεισόδια και έχουν αποδοθεί στη Χρυσή Αυγή, μέχρι και πρόσφατα, όπως το γεγονός της δολοφονίας του Π.Φύσσα. Με βάση όλα αυτά, ποια ήταν η θέση του πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ νομίζω ότι έχουμε χιλιάδες ανακοινώσεις που τα καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα και τη μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται και μέσα στη Βουλή και μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα, Και μέσα στα γραφεία μας, το φωνάζαμε να μην γίνει κάτι γιατί θα έρθει εναντίον μας. Στην εν λόγω συγκέντρωση, δηλαδή στο βίντεο ορκωμοσίας, η δική μου ομιλία δεν έχει τέτοιο περιεχόμενο. Δεν μπορώ να προσυπογράψω τι λέει μετά από εμένα ο κ.Μισιάκας. Βέβαια είναι πολιτικός λόγος. Δεν κρεμάστηκε κανένας από σκοινί. Την βία την καταδικάζαμε εμείς γιατί αυτό που έγινε ήταν εις βάρος μας εν τελεί. Εδώ ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βγήκε να καταδικάσει τη δολοφονία των δυο παιδιών. Ούτε και ο Πρωθυπουργός. Εγώ είμαι 100% αθώος, δεν προέτρεψα κανέναν να προβεί σε βίαιες ενέργειες, είμαι από τότε που απολύθηκα στο στρατό εργαζόμενος, δεν υπήρξα ποτέ άνεργος και στη Βουλή που μπήκα, αν και αρτοποιός, είχα την μεγαλύτερη παρουσία από όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, και από τα άλλα κόμματα. Όσον αφορά τον χαιρετισμό δεν αποδέχομαι ότι είναι ναζιστικός. Είναι ελληνικός. Τον θεωρώ πανάρχαιο ελληνικό χαιρετισμό τον οποίο χρησιμοποιούσε και το καθεστώς του Μεταξά που πολέμησε τον γερμανό κατακτητή. Δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα. Εγώ δηλώνω Έλληνας Εθνικιστής. Η παρουσία μου δείχνει ότι συνεχίζω το κοινοβουλευτικό μου έργο, παρόλο που τους τελευταίους τρεις μήνες κοιμάμαι με ηρεμιστικά. Παρόλο που είμαι φούρναρης, προσπάθησα όσο προσπάθησα και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για προφυλάκιση κλπ. Το ίδιο επίσης δείχνει και ο προηγούμενος βίος μου. Θα ήθελα να τονιστεί ότι ουδέποτε εγώ υπήρξα ρατσιστής.

7 thoughts on “Οι ορκωμοσίες των μελών της Χρυσής Αυγής

  1. Pingback: Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το “χρίσμα” για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις

  2. Pingback: Ο λυγμός του ΜΑΤατζή και ο χρυσαυγίτης Αλέξανδρος Λύρης | JailGoldenDawn

  3. Pingback: Taking the Golden Dawn membership oath | JailGoldenDawn

  4. Pingback: Μαζική φυγή στελεχών από τη Χρυσή Αυγή: από την πρώτη επτάδα του ευρωψηφοδελτίου του 2014, οι 6 αποχώρησαν! – info newstime

  5. Pingback: Μαζική φυγή από τους νεοναζί: Από την πρώτη επτάδα του ευρωψηφοδελτίου του '14 οι 6 αποχώρησαν - Πρόλογος

  6. Pingback: Δευτέρα 7/10: Απολογούνται ο «μετανοημένος» Αλεξόπουλος και ο «αποχωρήσας» Γερμενής - Πρόλογος

  7. Pingback: Σήμερα Δευτέρα 7/10: Απολογούνται ο «μετανοημένος» Αλεξόπουλος και ο «αποχωρήσας» Γερμενής - Πρόλογος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.